100 % Casa 99 – Check

/, Met zwembad, Spanje/100 % Casa 99 – Check

100 % Casa 99 – Check

     

Een plaatje is het! Zo’n huis blauw met wit en midden in de natuur. Casa 99 is een boerderijtje dat in oude stijl gerenoveerd is. Compact, eerlijke materialen, knus en uitzicht over de prachtige vallei van Ronda la Vieja. Om het te vinden hebben we bij kilometerpaal 8 (bij een café) afgesproken met Marion (de eigenaresse) om de laatste kilometers af te leggen.

Het huis ligt geheel privé. Via een hobbel-de-bobbelweg van 800 meter bereik je het huis met een heerlijk zwembad met terras rondom (+ toilet, douche en bijkeuken). In de koelkast heeft Marion een flesje ‘cava’ koud staan voor ons en de ontvangst met alle ‘ins and outs’ is erg leuk. Zo weet ze te vertellen dat als je echt lekker brood wilt eten, je in het gehucht even verderop, tegenover de vuilnisbakken, het trapje op moet lopen en dan ‘PAN’ moet roepen. Er komt dan een mevrouw naar buiten die vanuit huis brood verkoopt. En dat brood is het lekkerste dat wij de hele vakantie hebben gegeten 😉

Het huis is binnen lekker koel en biedt ruimte aan maximaal 6 personen. Wanneer het nog fris in het seizoen is, kun je de gezellige (ook nog eens mooie) houtkachel aansteken en liggen er heerlijke warme dekens in de woonkamer. Vanuit de woonkamer kun je via openslaande deuren naar het terras dat volledig af te sluiten is, waardoor kleine kinderen veilig buiten kunnen spelen. De keuken is van alle gemakken voorzien. Dineren kun je op het terras of binnen aan de grote zespersoons tafel. Beneden is een slaapkamer en een badkamer en op de eerste verdieping vind je een doorgangskamer uitgerust met een bedbank (zeer geschikt voor kinderen), een grote slaapkamer met eigen badkamer en een dakterras met uitzicht over het zwembad en de hele vallei.

Rondom het huis zijn vele zitjes: in de schaduw onder de vijgenboom, voor het huis in de zon, naast het badhuis uit de wind, op de ligstoelen in de zon. Heerlijk! Je kunt ongezien je favoriete plek uitzoeken. In de omgeving is veel te ontdekken en te ondernemen, lees hier de tips in de eerdere blog van de eigenaresse Marion: 100% Casa 99

Wij hebben Ronda bezocht en waren er weg van! Klein en knus en echt heel bijzonder. Zeker de kloof… (die is best moeilijk te fotograferen). De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, bekend als Tajo de Ronda, waaroverheen de drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd. Dan heeft Ronda natuurlijk ook de oudste nog bestaande ‘Plaza de Toros(stierenvechtenarena). Prachtige locatie om te fotograferen. De videoclip van Madonna ‘ Take A Bow‘ is hier ook op genomen.

De dorpjes Setenil de las Bodegas, Olvera en Zahara (aan een groot meer) zijn leuk om te bezoeken. Leuk eet-adresje met uitzicht over het meer: Al Laco bij Zahara.

Ook hebben we een kaartje weten te bemachtigen voor ‘Whale Watching’ vanuit Tarifa (Straat van Gilbraltar). Dat gaat vaak niet door, omdat het weer dit niet toelaat, dus de avond van tevoren moet je eerst nog even bellen of er wel uitgevaren wordt. Vanuit dit vakantieadres is het wel 2,5 uur rijden (dat moet je er voor over hebben), maar dan heb je ook wat. De company die wij uit Nederland hadden benaderd, hebben we nooit te pakken gekregen. Maar FIRMM wel, zit gewoon aan de kade in de haven en ze spreken hun talen. De tocht duurde 2 uur en we hebben zelfs Afrika zien liggen! En midden op zee, in piep kleine bootjes zitten vissers, die met zijn 2tjes op tonijn vissen. Brrrr, moet er niet aan denken…

Het duurt even, maar dan springen de eerste dolfijnen in de verte op, dan komen ze dichterbij, zwemmen ze onder de boot door… echt toch wel heel bijzonder (we hadden ons voorgenomen geen ooohh te roepen, maar dat doe je toch!). Nadat de boot weer in de andere richting vaart, spetteren de tonijnvissen vanuit het water op, op jacht naar ansjovis! Ook hebben we een familie griendwalvissen gezien, die op hun gemakje langstrokken. Helaas hebben we de potvis die dag niet gezien, de week ervoor was er een groep van 10!! Maar dit hadden we zeker ook niet willen missen.

Rust, ruimte en genoeg te ontdekken! Dat is 100% Casa 99…

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2018-04-04T17:01:24+00:00 19 mei 2016|Kids :), Met zwembad, Spanje|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.