3 x bijzonder logeren bij Cortijo San Jose

Soms stuit je op internet op een vakantieadres waar je gelijk verliefd op wordt. Je moet in ieder geval het fijne ervan weten. Wat nu precies de ingrediënten zijn van zo'n vakantieadres blijft gissen… meestal is het de persoonlijke sfeer die er hangt, de aandacht voor materiaal en kleur, ruimte en natuur om het huis heen. Maar ook originaliteit en eigenheid die een plek uitstraalt.

Enfin, bij het zien van het Hippie Huisje, het Sprookjeshuis en La Capilla, wisten we het wel. Hier moeten we naar toe! Dus onze eerste vakantieadres in Andalusie is een feit!

Deze 3 vakantiehuisjes liggen op 1 uur rijden van Sevilla op de Cortijo San Jose van Gé en Susan, in het hart van Andalusie in de plaats Puente Genil. De cortijo is ecologisch en bijna geheel zelfvoorzienend en draait volledig op zonne-energie. Dit houdt in dat er niet altijd onbeperkt stroom is. Heb je dus een stroomslurpend device, graag even doorgeven 🙂

Vanwege zijn gunstige ligging is Cortijo San Jose heel erg geschikt om Andalusie te gaan verkennen. Je kunt vanuit hier naar Sevilla, Cordoba, Granada, Malaga en Ronda, en niet te vergeten de prachtige natuurgebieden El Chorro, El Torcal en de Sierra de Subbetica.

De vakantiehuisjes hebben allemaal een eigen stijl, zijn door Gé en Susan ontworpen en ingericht (inmiddels zijn er andere eigenaars) , hebben een eigen zwembad(je), privé terras en zijn volledig zelfvoorzienend. Je beschikt zelfs over een volledig ingerichte (buiten-)keuken. Maar heb je een keer geen zin om zelf te koken? Op de dagen dat er op de cortijo een dagmenu aangeboden wordt, ben je van harte welkom om aan te schuiven (kinderen in overleg). Als gast van de huisjes mag je ook gebruik maken van de faciliteiten die op de cortijo aangeboden worden. En wanneer je het van tevoren aangeeft, ontvang je s'ochtends vers gebakken brood...

Het Hippie Huisje

De naam zegt genoeg. Dit kleurrijke vakantiehuis staat garant voor een ontspannen en bijzondere vakantie. Wat is er fijner dan na een dagje cultuur snuiven in Sevilla of Cordoba, thuiskomen in je eigen huisje. Even zwemmen in het zwembad(je), of genieten van het uitzicht vanaf je dakterras.  De BBQ en de buitenkeuken nodigen uit om je uit te leven op een lekkere maaltijd… 

Het Hippie Huisje is geschikt voor 2 personen. Er is een mogelijkheid tot het bijzetten van een babybedje. In de winter is het niet te huur, het is er dan gewoon te koud.

Het Sprookjeshuis

Als je de olijfboomgaard inrijdt, doemt het sprookjesachtige landhuis op. Het huis ligt aan de rand van de olijfboomgaard in een prachtig stukje ongerepte natuur.  Hier groeien wilde olijfbomen, kruiden en veel wilde planten met mooie bloemen. Het huis is opgebouwd uit 5 ronde vertrekken. Als je het huis binnenkomt, stap je in de ruime keuken met houtkachel. Van daar loop je naar de slaapkamer met in het midden een groot rond bed. Aangrenzend aan de slaapkamer zijn de badkamer, toilet en een kleine inloopkast. Aan de keuken ligt een overdekt terras op het zuiden. In de tuin bevindt zich een zwembad met buitendouche en een groot terras met een bbq.

Het sprookjeshuis is geschikt voor 2-4 personen. Er is een mogelijkheid tot het bijzetten van een babybedje. Lees hier hoe het er echt was: Het sprookjeshuis

La Capilla (het kapelleke)

La Capilla is een kerkje op de heuvel van het gebied Tiscar.
Eenmaal binnen door de zware kerkdeur kom je in de keuken met een grote eettafel, keukenblok, koelkast en gasfornuis. Midden in het kerkje staat een groot zilveren hemelbed. Daarachter een ruime badkamer met wastafel en als extra een grote dubbele douche. Maar je kunt ook gebruik maken van buitendouche, heerlijk op warme dagen.
Wanneer het kouder is kun je de houtkachel stoken en lekker wegkruipen op de sofa...

Vanuit de keuken loop je het terras op met het adembenemend uitzicht over het dal van rio Genil. Met een paar treden naar beneden kom je bij het privé-zwembad. La Capilla is geschikt voor 2 personen. Er is een mogelijkheid tot het bijzetten van een babybedje.

cortijosanjose-1415698613-d_pic   Vakantiehuis voor 2 -4

  Kids

  2 slaapkamers  

  Actief

  Zwembad