Heerlijk, eindelijk weer eens naar Barcelona! We hebben dichtbij het strand een design appartement gehuurd, auto kan in de straat geparkeerd worden en een metro ingang ligt voor de deur om zonder ‘voiture’ de gehele stad te kunnen ontdekken. We hebben 6 tips op een rijtje gezet om te doen in Barcelona! Have fun!

Tip 1: elk jaar op 22 april

Eerst naar het strand dachten we! Dat is ongeveer 4 blokken lopen vanaf ons logeeradres. Palmbomen! Brede boulevard, fietsende kinderen, skaters, iedereen is op zaterdagmiddag een uurtje aan het uitwaaien in Barcelona. Potje volleyballen en een paar ‘dare devils’ wagen een duik in de zee (moet kunnen zo eind april). We buigen af richting de dierentuin van Barcelona op zoek naar een leuk restaurant om een lekker hapje te eten. Wanneer we langs het ‘parc de la Ciutadella’ komen, blijkt hier het 2-daagse ‘fira per la Terra’ festival plaats te vinden. Uber hip! Dreadlocks, konijnen in capuchons, drollenvangers broeken, percussie-bands, piercings, Indiaanse invloeden, ijsjes zonder suiker, jongleurs, diabolo’s, gebatikte stoffen, honden met matching kleding van het baasje… we kijken onze ogen uit!

Al vanaf 1996 wordt elk jaar op 22 april ‘The Earth Fair‘ gevierd. Vanaf 1970 wordt deze dag al gevierd in de USA en de focus ligt op eco-producten en de klimaat veranderingen op onze planeet. De leukste kraampjes met mooie (eco) design spulletjes & hebbedingetjes, live muziek, eet-stalletjes en live street-entertainment, alles is er. De toegang is gratis en de fair is heel goed te bezoeken voor iedereen, jong en oud. Het eten is heerlijk: we hebben van alles door elkaar geproefd: falafel, chips, twister, kipstick, tapas croquetas, en suikerspinnen en suikervrij ijsje toe. Alles wordt gemaakt door locals en families, met zoveel aandacht en liefde! Het is echt een feestje! We besluiten het restaurant maar over te slaan 🙂

Tip 2: fietsen door Barcelona

Op zondag hebben we afgesproken met Joris en Robin, zij organiseren kleinschalige fietstours door Barcelona met NL Gids (Joris :)). In 3 uur fiets je samen met ‘fietstours Barcelona‘ langs alle highlights van Barcelona. Echt heerlijk! Omdat ze nooit met meer dan 10 personen fietsen is het heel goed te doen (ook voor kinderen). Je kunt dan ook met zijn allen het groene stoplicht halen, niemand blijft achter en wanneer er gestopt wordt bij een belangrijk gebouw of plein gaat er geen informatie verloren. Omdat het zondag is, is het heel rustig qua verkeer in Barcelona, echt verbazingwekkend! De fietspaden zijn prima en bij de drukke plekken kun je rustig slingerend je weg vinden door de mensen. Echt een aanrader!

Tip 3: tapas ‘La Bomba’

‘Tapas’, dat moet natuurlijk geproefd worden! En waar begin je dan? Hoe kom je achter de local insiders tips… Wij vroegen het gewoon bij de dames van Barcelona tips! Een site over Barcelona met heel veel inspiratie, tips en nuttige info.

Carola, Carlijn en Annebeth van Barcelonatips houden heel erg van het restaurantje Jai-Ca in de wijk La Barceloneta.. en dan met name: ‘La Bomba’ (bedacht in deze wijk)! Wij hebben het restaurantje opgesnord (we kwamen er toevallig langs met onze fietstour) en hebben natuurlijk deze specialiteit even geproefd! Top of the bill!! Heerlijk!

Carola legt het in deze vlog nog even haarfijn uit : Carola’s tip: La Bomba

Tip 4: het kleinste pleintje bezoeken van Barcelona

In de oude joodse buurt, El Call, vind je een piepklein pleintje ‘Placa de Saint Felip Neri’. Dit kleine authentieke plein heeft een bijzondere geschiedenis. De naam van het plein verwijst naar de kerk van Sant Felip Neri die hier staat. Het plein zelf was tot in de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) een kerkhof. In de muur van de kerk zitten zelfs nog de gaten? Die zijn het gevolg van twee bombardementen door Italiaanse vliegtuigen tijdens de oorlog. Op 30 januari 1938 explodeerden er vlak achter elkaar twee bommen, met 42 doden tot gevolg (de meeste slachtoffers waren kinderen van de nabijgelegen school). De school staat er ook nog steeds, doordeweeks spelen hier veel kinderen en in het weekend is het een rustig en verlaten, net even uit de toeristische drukte. Echt de moeite waard om even een bezoek te brengen.

Tip 5: vlooienmarkt elke zondagochtend

Iedere zondagochtend kun je fijn snuffelen tussen de boeken, postzegels, videogames, comics, ansichtkaarten en nog veel meer rond de oude markthal San Antoni (Mercat Dominical de Sant Antoni). Leuke wijk om te shoppen en bij de vele barretjes even een kopje koffie te drinken!

Tip 6: Logeren!

Logeren doe je in een heel stylisch designappartement in een hippe wijk dicht bij het strand. Prachtig ingericht, in stijl gerenoveerd (met van die mooie tegeltjes op de grond en met behoud van het gewelfde plafond). Er zijn 2 slaapkamers met 2-persoonsbedden, een fijne bar om aan te eten/drinken/werken en kletsen. En volledig uitgeruste keuken, luxe badkamer en een balkonnetje. Het ligt op de derde etage welke met een lift te bereiken is. Wij hebben hier een heerlijke tijd gehad en omdat het zo centraal ligt ideaal om Barcelona te ontdekken. Je kunt de auto in de straat parkeren en een metro ingang ligt voor de deur. Het is een buurt die volop in ontwikkeling is en nu vestigen zich er vooral kleine (internet)bedrijfjes en architecten, de look is urban en het uitzicht vanaf het balkon doet je zelfs een beetje aan New York denken….

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren