Pak je weekendtas in, gooi je schepnet achterin de auto, neem wat versnaperingen mee voor onderweg en de vakantie kan direct beginnen. Op nog geen 400 kilometer rijden vanaf de Nederlandse grens, vlak bij het mooie havenstadje Dieppe, in het heuvelrijke Normandië, vind je dit heerlijke vakantieadres van Natasja en Amir: Auberge du Vieux Puits. In eerste instantie wilden zij alleen een 2de huis in Frankrijk, tot zij in 2011 tegen deze Auberge aanliepen en Frankrijk hun thuis werd.

Op de krijtrotsen, tegen Dieppe aan, ligt het stranddorpje Puys. Vele bekende (Franse) namen hebben hier gewoond en gewerkt, zoals Alexandre Dumas, George Sand en Monet. Niet zo gek dat deze kunstenaars hier hun inspiratie vonden: de zee en de luchten wisselen elke dag van kleur. Vanuit dit vakantieadresje uit 1850 heb je een schitterend uitzicht op zee, de krijtrotsen en heb je het beste van de zee én van het land binnen handbereik.

Zee

Het plaatsje Puys waar de b&b te vinden is, heeft een eigen kiezelstrand (10 minuten lopen, naar beneden dan :)), met alle voorzieningen, zoals een douche en toilet. Naast lekker zonnen kun je er ook volop mosselen en garnalen zoeken. Het restaurant van dit logeeradresje, wordt aangeraden door de Michelingids. Dagelijks serveren ze lokale specialiteiten en wisselt de kaart regelmatig met de seizoenen mee. Eigen gevangen vondsten van het strand worden op verzoek met liefde vers klaar gemaakt 🙂

Land

Ontdek met de fiets, te voet of met de auto de heuvels vol appelbomen en riviertjes die door het landschap heen kronkelen. De pittoreske kustplaatsjes, zoals Dieppe, Mers les Bains en Veules-les-Roses, maar ook Etretat en Honfleur zijn goed bereikbaar vanuit Puys. En voor wie in de geschiedenis wil duiken, is het bijna nog letterlijk zicht- en voelbaar wat er hier door de eeuwen heen gebeurd is…

De Auberge du Vieux Puits ademt die warme en authentieke sfeer van het rustieke Normandie uit. Naast acht sfeervol ingerichte gastenkamers, is er een prachtig terras en een ommuurde tuin (lekker uit de wind en in de zon genieten) en een restaurant.

Elke kamer bij Auberge du Vieux Puits is uniek, niet alleen qua inrichting (details van brocante en antiek uit de omgeving), maar ook qua formaat en indeling. Alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van nieuwe, fijne boxspring bedden. Met name kamer 3 is heel erg geliefd: deze heeft uitzicht op zee, zelfs vanuit de douche! En is juist voor lang logeren aan te raden..

Kamer 1 en 2 zijn samen een aanrader voor een familie met kinderent (met eigen keukenhoekje). En hiervoor geldt een speciaal, gereduceerd, familietarief. Een nespresso-machine is ook op elke kamer te vinden en natuurlijk is er ook draadloos internet aanwezig (als de provider een beetje meewerkt).

Start de motor van je auto maar vast, voor een lekker weekend, een weekje op vakantie of als stopadres onderweg naar… heerlijk uitwaaien, jutten, cultuur snuiven en je lekker laten verwennen.

Bon voyage!

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?