Bély Bas XL hoeve

/Bély Bas XL hoeve

Bély Bas XL hoeve

De sfeervolle accommodatie Bély Bas (15 personen) bevindt zich in een Frans 16e-eeuwse achterhuis en op de zolder van het 18e-eeuwse voorhuis van de hoeve. Door de oude dikke stenen muren, balken en de uitstraling waan je je in lang vervlogen tijden. Geniet van het uitzicht over landerijen!

A la campagne

Bély Bas is gelegen a la campagne (op het platteland) in de Lot et Garonne in een natuurlijke omgeving. Deze streek, net ten zuiden van de Dordogne, wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. De omgeving is erg divers, van grotere steden tot uitgestrekte wijnvelden.

In de directe omgeving vind je veel natuur zoals uitgestrekte bossen, een meer waar in gezwommen kan worden en veel onverharde wegen en paden om te ontdekken. Meestal kom je niemand tegen als je gaat wandelen; uitstekend geschikt voor meditaties, (stilte)wandelingen en overdenkingen…

Binnen in Bély Bas zijn er verschillende ruimtes:

 • Een sfeervolle (trainings)ruimte van 60 m2
 • Een lounge
 • Een bibliotheek vol inspirerende boeken
 • Samen eten, praten en genieten aan een 4 meter lange handgemaakte houten tafel

De boerderij ligt te midden van uitgestrekte landerijen en een eigen bos

In een heerlijk klimaat; perfect én voordelig bereikbaar met het vliegtuig vanaf Rotterdam naar Bergerac.

Slapen

Op de zolder van de hoeve bevinden zich de slaapkamers en de sanitaire voorzieningen:

 • Een slaapkamer (voor de trainer(s)/organisators) met een tweepersoonsbed en éénpersoonsbed
 • 3 fijne hoevekamers met fris opgemaakte éénpersoonsbedden voor 12 deelnemers
 • 2 douches
 • 2 toiletten
 • 2 wastafels

Extra

Je beschikt in Bély Bas over een eigen keuken en er zijn verschillende mogelijkheden rondom het eten:

 • gezellig zelf of samen koken
 • Michiel & Sibel kunnen je helpen om een cateraar te laten komen
 • uit eten gaan in een van de heerlijke Franse restaurants in de buurt

In de keuken staat een 4 meter lange handgemaakte houten tafel waar je samen kunt eten, praten en genieten. Daarnaast bieden Michiel & Sibel de mogelijkheid om de boodschappen voor het ontbijt, de lunch en het avondeten te doen.

Trainingsfaciliteiten

Hier weten ze hoe fijn het is als er verschillende faciliteiten aanwezig zijn op de trainingslocatie. Ze hebben altijd een flipover en beamer voor je klaarstaan en je kunt altijd overleggen of er bepaalde dingen, zoals yogamatjes, op voorraad zijn.

Het buitenerf

Je kunt op verschillende plekken buiten zitten met elkaar. Je hebt ook oneindige landerijen en bossen tot je beschikking. Het ruime houten zwembad maakt de warme zomerdagen een stuk draagelijker en in de winter kun je heerlijk genieten van een jacuzzi.

Het bos

Bély Bas heeft een eigen natuur bos. Het bos is te bereiken via de oude weg. Deze weg werd vroeger (meer dan 50 jaar geleden) gebruikt om te voet of te paard van het ene dorp naar het andere dorp te lopen. Vanuit het bos kan je heerlijke wandelingen maken. Je bent vrij om alleen of met een groep te struinen door het bos. Zoek een oude boomstronk om op te zitten en wacht totdat de reeën tevoorschijn komen. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar!

Cultuur snuiven

De Franse boerderij van Michiel & Sibel in Cuzorn is omringd door cultuur en tradities: het boerenleven, landerijen, bossen, kastelen en oude stadjes waar je ook heerlijk kunt eten. Op Bély Bas vind je wandelroutes die door gemeenten zijn uitgezet door een natuurlijke omgeving en langs allerlei bezienswaardige plekken, zoals kleine chateaus, oude ruïnes en mooie uitzichtpunten.

Cuzorn ligt tussen Bordeaux en Toulouse, ieder op ongeveer 2 uur rij-afstand.

Boodschappen en andere voorzieningen

De hypermarchés (grote supermarkten) liggen op 15 minuten rijden in het dorp Montayral. In Montayral zitten diverse biologische en natuurwinkels. Je vind hier ook een dierenarts. Iedere donderdagochtend is er een grote markt in Monsempron Libos, een leuke markt om groente en fruit in te kopen.

Kortom, een heerlijk XLhuis voor meerdere families, vrienden, trainingen, workshops, retraites, clinics, events etc. Door het heerlijke klimaat is het erg geschikt om buiten sessies te houden, daarom hebben ze verschillende plekken gecreëerd die je kunt gebruiken.

Ook fijn: honden toegestaan!

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?2019-03-14T11:30:02+02:00 7 december 2018|