La Grange de la Bessaronnie

/La Grange de la Bessaronnie

La Grange de la Bessaronnie

Claudia de Kanter, de eigenaresse van La Grange de la Bessaronnie, fietste als 12 jarig meisje al door verschillende buurten om huizen te kijken. Dat was het mooiste wat er was! En nu nog steeds ontvangt ze per mail de laatste te koop staande woningen in de buurt van haar Franse tabaksschuur van Funda, om gewoon even te kijken naar al dat moois.

Niet alleen huizen kijken heeft haar interesse, maar vooral de binnenkant van een huis moet van top tot teen aantrekkelijk worden ingericht. En dat is te merken in het huis dat zij verhuurt: met liefde ingericht, haar persoonlijke stijl is overal doorgevoerd, details die het huis dat karakteristieke Franse sfeertje geven en natuurlijk die luxe look & feel.

Het huis

La Grange de La Bessaronnie (6 personen + hond) is een huis uit de 13e eeuw, ligt in de Dordogne vlakbij Bergerac en was ooit van de ‘Tempeliers’. Het huis is vroeger gebruikt als schuur om tabak in te drogen. Daarna stond het jaren leeg en liet Claudia haar oog erop vallen. Na heel wat jaren dromen, denken, doen en vooral doorzetten is het een prachtige plek geworden om te wonen én een vakantie door te brengen.

La Grange de la Bessaronnie ligt op 10 minuten lopen van het charmante dorpje St Georges de Montclard, een prima plek voor je dagelijkse (Franse) boodschappen.

Het huis heeft 3 slaapkamers, iedere kamer heeft zijn eigen badkamer met toilet, een grote woonkamer met haard, keuken en eetkamer. Heb je geen zin om te koken dan kun je een privékok inhuren. Verder heeft het huis een heerlijke tuin met een eeuwenoude kastanjeboom, waaronder je kan zitten in de schaduw met uitzicht op een kasteeltje. Om af te koelen kun je een plons nemen in het zwembad. In het voorjaar en najaar is het zwembad verwarmd (en dat is fijn!). Vanuit de tuin loop je zo de bossen in… de Indian Summers zijn hier prachtig!

Bezienswaardigheden (tips van Claudia)

  • Kasteel Monbazilac kun je bezichtigen en je kunt daar proeven van de heerlijke zoete dessert wijn
  • Kasteel Bridoire is erg leuk voor kids, omdat in de tuin allerlei spelletjes te doen zijn. Ook leuk voor volwassene (let even op de keuken: Claudia zou die zo meenemen)
  • Rommelmarkten, kijk op deze agenda waar & wanneer www.vide-greniers.org/24
  • Iedere dag is er in een ander plaatsje een markt. Favoriet is Issegeac (lijkt alsof je in de Efteling loopt)
  • Kanoën in de Dordogne of de Vezere is prachtig om te doen.
  • Breng een bezoekje Bergerac en Perigueux
  • Golven bij Chateau les Merles
  • In de omgeving zijn wel 50 verschillende wandelingen.
  • Bezoek diverse grotten
  • Vissen Les Eaux de Queyssac, vissen op forellen die je mag meenemen naar huis en lekker kunt eten op de BBQ

Nog meer interieur-inspiratie opdoen? Kijk dan even naar die andere hobby van Claudia : www.lamaisonreportage.com

of haar nieuwe project La Petite Truffe (logeeradresje voor 2)!

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?2018-07-03T19:57:06+02:00 9 maart 2018|