Ecodesign in Alentejo: O Vale da Mudança

/Ecodesign in Alentejo: O Vale da Mudança

Ecodesign in Alentejo: O Vale da Mudança

Weg van het massatoerisme, de drukte en het geroezemoes. In de provincie Alentejo vind je nog het authentieke Portugal met veel wandel mogelijkheden, rust, ruimte en op dit vakantieadres ook de persoonlijke touch van Magriet en Wiro.

Vanuit O Vale da Mudança kun je deze streek ontdekken en op rijafstand (soms wat verder) kun je een bezoek brengen aan Lissabon, de zee, een stuwmeer om in te zwemmen, historische steden en nog meer bezienswaardigheden. Maar gewoon even een pilsje drinken op 3 km afstand van Mudança in de locale bar in Olhas kan ook 🙂

De Alentejo is de provincie ‘entre a serra e o mar’ ofwel: tussen de bergen en de zee. In deze streek vind je een mix van sferen uit Europa, Afrika, en het Midden-Oosten. Vooral veel ongerepte natuur, om van te genieten: vogels, vlinders, meren en rivieren en het is de grootste provincie van Portugal, met de minste inwoners…

En dat is nu precies wat je ook terug kunt vinden bij O Vale da Mudança! In de 3 vakantiehuizen en 2 herdershutten kun je heerlijk tot rust komen en genieten van het authentieke Portugese leven.

En hier wordt ook nog eco-vriendelijk gedacht: alle accommodaties zijn goed geïsoleerd, met eerlijke materialen gebouwd en er is rekening gehouden met de stand van de zon (dus geen airco nodig en ’s winters lekker warm). Daarnaast ziet alles er ook nog eens tof uit!

Logeren in een herdershut

Bij de honderd jaar oude olijfboom staat de herdershut Choupana Abilardo (2 PAX), echt ecodesign! Gemaakt van kurk en hout, ingericht met een lekker 2-persoonsbed, keukentje, een ecologisch droog-toilet en douche. De wanden van de hut kunnen helemaal open, zo heb je vanuit bed een prachtig uitzicht over het dal. Of even lekker in de schaduw van de olijfboom een kopje koffie drinken? En ’s nachts genieten van de prachtige sterrenhemel…

Choupana ChicoZé (2 PAX) is omringd met een paar zilvereiken die fijn beschutting geven wanneer je op het terras zit. Ook deze herdershut is gemaakt van kurk en hout en ingericht met een lekker 2-persoonsbed, keukentje, een ecologisch droog-toilet en douche. Van deze hut kunnen de glazen wanden ook helemaal open om vanaf je terras over het dal uit te kijken.

Slapen in Casa a Oliveira

Casa a Oliveira (4 PAX) ligt helemaal vrij en heeft rondom terrassen en veel privacy. Je hebt hier prachtig uitzicht op de omgeving. Bij het ontwerp van het huis is er met veel dingen rekening gehouden: stand van de zon, goede isolatie (lekker koel in de zomer) en vloerverwarming en een hout gestookte salamandra (behaaglijk in de winter). De kitchenette heeft alles wat je nodig hebt en er zijn 2 slaapkamers met privé-badkamer.

Cabana ‘Casa Nova’

Logeer je in de herdershut of in Casa a Oliveira dan kun je heerlijk zwemmen in het gezamenlijke zwembad bij de Cabana ‘Casa Nova’: een overdekte ruimte om te relaxen, te eten, een spelletjes te spelen of te eten. Zo is het hier op dinsdag pizza-avond! Met verse pizza uit eigen oven… Ook koken Magriet en Wiro een paar x in de week > heerlijk natuurlijk om gewoon aan te schuiven en je te laten verwennen! Brood voor het ontbijt bakken ze voor je op bestelling en ook nog eigen gemaakte yoghurt behoort tot de mogelijkheden.

Net buiten het terrein logeren?

Ninho Da Cegonha(4-6 PAX) staat helemaal vrij op een terrein van 5 hectare. Heeft een privé zwembad en uitzicht op de olijfgaard. Het huis heeft grote stalen schuifdeuren waardoor binnen buiten wordt en andersom! De woonkamer is modern ingericht en heeft een eet- en zithoek, gedeeltelijke open keuken, 2 slaapkamers met privé-badkamer. Het huis is zelfs voorzien van Nederlandse TV, een dvd-speler, spelletjes & leesboeken. Bij dit huis is bij het ontwerp rekening gehouden met de stand van de zon en de frisse nachten. Het huis is goed geïsoleerd en heeft hierdoor geen airco nodig en voor de wintermaanden is er vloerverwarming aanwezig en een hout gestookte Salamandra.

Monte de Madeira (6 PAX) ligt op loopafstand van het landgoed en staat helemaal vrij, heeft een eigen zwembad en een fijn overdekt terras. Dit huis is lekker groot met zijn ruime eet- en woonkamer, 3 slaapkamers met privé-badkamer en vrij uitzicht op mooie olijfbomen.

Keuze genoeg dus! Of je nu met zijn tweetjes op vakantie gaat, met zijn 4tjes of met nog meer: er is altijd een prachtig huis, hut of villa te vinden bij O Vale da Mudança!

Lees de blog!

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?2019-04-05T20:03:36+02:00 18 april 2018|