Wat er kan gebeuren als je even een croissantje gaat halen in Frankrijk …

Droom

Het overkwam Karen en Rolf in 2002. Karen haalde een croissantje met haar schoonvader bij de plaatselijke bakker. Hij wilde haar ‘iets’ laten zien. Het bleek een droomplek net buiten het dorp Monflanquin. Er woonde een oude vrouw al jaren alleen op deze prachtige begroeide heuvel (ooit een bloemen, planten & bomenkwekerij) met oude streekboerderijen en een Pippi Langkous-achtig huis. Het hele gehucht stond te koop … en het was liefde op het eerste gezicht! (Rolf zag het enkele dagen later en was ook gelijk verkocht). Nadat het 60 jaar familiebezit was geweest, kochten Karen & Rolf het van de oude dame en veertien van haar familieleden. Zeven maanden later woonden ze met hun gezin in het mooie Zuidwesten van Frankrijk

Boulède ligt in het landelijk hart van de zogenaamde Bastides, historisch heel bijzondere en sfeervolle dorpen, tussen de rivieren de Dordogne en de Lot op zo’n 35 minuten van Bergerac en een goede 1 ½ uur van Bordeaux (en hun vliegvelden waar Transavia en Easyjet regelmatig op vliegen). 

Boulède

Boulède kun je zien als een piepklein dorp (ruim 250 jaar oud) verscholen bovenop de heuvel met heerlijke vergezichten over de landelijke omgeving en het dorp Monflanquin. De vakantiehuizen hebben nog de prachtige stoere en authentieke details zoals grote schouwen, Franse vloeren en houten balken die Rolf & Karen gecombineerd hebben met licht geschilderde houten vloeren en betonnen aanrechtbladen. Na grootscheepse verbouwingen is het gehuchtje omgetoverd tot een kleinschalig en intiem vakantiedomein waar 5 luxe en ruime vakantieverblijven met ieder hun eigen overdekte terras de spil vormen. Het hele terrein is een groen (speel)paradijs waar je bovendien kunt kiezen uit 2 (omheinde!) zwembaden (11 x 5m) beiden voorzien van ruime terrassen, met zon/schaduw en hangmatten op verschillende plekken voor een stiekeme siësta.

Logeren

Wat hier vooral zo fijn is? Je kunt er terecht met grote gezinnen of met meerdere gezinnen (jong & oud). Een fijne vakantie met opa en oma daar kan niets tegenop! Er zijn 3 x 6-persoons (3 slaapkamers), 1 x 8-persoons (4 slaapkamers) en 1 x 10-persoons (5 slaapkamers) vakantiehuizen voorzien van alle gemakken. En nog fijner: wanneer je mindervalide bent, zijn 2 van de huizen ook rolstoel toegankelijk 🙂

Extra

Wat voorop staat bij Boulède is privacy en ruimte voor iedereen, gezelligheid op zijn tijd (check de gezamenlijke loungeplek voor de gasten!) en genieten met de welbekende grote G! Karen maakt op verzoek bij aankomst een heerlijke maaltijd voor je klaar (handig!), je vindt je verse broodjes voor het ontbijt in de “voiture à pain” (een oud Renaultje 4 dat dienst doet als broodauto). Rolf & Karen organiseren bij aankomst in het weekend een gezellige Meet & Greet waar kids mogen helpen met de worstenbroodjes maken. Ook mogelijk: creatief zijn tijdens het wekelijkse schilderatelier “Frôler Picasso”, een winetasting & foodpairing workshop of een ontspanningsmassage.

Wanneer je zelf initiatieven, ideeën of vragen hebt, dan kan er van alles georganiseerd worden bij Boulède. Filmavondje in de grote schuur, geen probleem. Oppas nodig omdat je er even met zijn 2tjes tussenuit wil? De dochters van Karen & Rolf – Danne en Fien – passen graag op. Gezamenlijk iets organiseren met de andere gasten, van mountainbiken, abseilen of een wijnchâteau bezoeken? Ook geen probleem. Karen kent de omgeving op haar duimpje en zet al haar connecties in voor een geslaagde middag/dag of event (zelfs bruiloften en andere familieevenementen!).

Niet voor nuffige types, maar voor liefhebbers van de Deux-Chevaux, landelijke stoerheid en zoete inval (van kids) op zijn tijd … Wanneer gaan jij ;)?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?