Als Bijenkorf vrouw in het Kurhaus | Scheveningen

En opeens worden we uitgenodigd om een nachtje te komen logeren in het Kurhaus. Met zijn allen, hoe leuk is dat! Gevoelsmatig is dit alleen voor Bijenkorf-vrouwen weggelegd. Die vrouwen die er altijd perfect uitzien (ook na een dag hard werken), altijd keurig gelakte nagels (zonder een scheurtje), schoenenen als  "nieuw" en ruikend naar Chanel.

Met heel veel zin keken we ernaar uit om in dit historische 5-sterren hotel te slapen. Bij aankomst dachten de kinderen dat ze op een filmset terecht waren gekomen. Op een goudkleurige en gekrulde bagagekar werd onze koffers neergezet, de auto werd voor ons geparkeerd, het personeel bracht ons keurig met de lift naar de suites, waar bubbels & sweets geduldig stonden te wachten...

Bij binnenkomst was het genieten van het uitzicht op zee, de ruime kamers en prachtig opgemaakte bedden met tig kussens. In de badkamers stonden heerlijke Rituals producten om gebruikt te worden. Wij gingen deze hotelsuites niet meer verlaten! Maar er stond nog meer op het menu voor ons, namelijk een diner bij restaurant Waves at the Kurhaus, wat bij het hotel in zit. We werden om 18:00 verwacht, maar flexibel als ze zijn, was 18:30 ook prima. Wij wilden namelijk nog even lummelen en tutten op de hotelkamer.

Opgedoft togen we naar beneden, maar eerst moesten we nog de prachtige zalen beneden bekijken en ons duizelig draaien om alle plafonds te bewonderen. Het Kurhaus werd voor ons cooooolhouse. Uiteindelijk aangekomen bij restaurant Waves kregen we een tafel bij het raam toegewezen. Het was rustig die zondag, de herfstvakantie was net begonnen en de meeste strandtenten waren naar de winterstalling. Wij hebben een heerlijk 3 gangen menu gehad (echt lekker!), prima wijnsuggesties geproefd en moe maar voldaan keerden we terug naar onze slaapvertrekken.

De oudste dook gelijk een uur in bad en de jongste kroop nog even op de bank met een IPad. En dan de hup de zachte bedden in.

Wat is het er stil, zouden we de enigsten zijn in het hotel? Hoe laat is het? Bij het ontbijt bleken we echt niet de enigsten en vele gezinnen zaten al aan hun tafel. En wat bleek... Je hoeft helemaal geen Bijenkorf-vrouw te zijn om je in dit etablissement thuis te voelen!

Jammer dat we er maar 1 nachtje konden blijven. De Dutch Design Week in Eindhoven moest ook nog bezocht worden, maar dit is zeker een plek om terug te komen! Binnenkort is er ook nog een zwembad, hoef je helemaal het hotel niet meer uit 🙂

 
 
    Hotel

  Familiekamers  

  Aan het strand

   Waves at the Kurhuas