XXL huis: Alte Post

Ben jij ook altijd op zoek naar het perfect XXL huis om met vrienden of familie een gezellig weekend door te brengen? Je kent het lijstje vast wel:

  • Niet te ver rijden

  • Gezellig ingericht (het liefst met bar)

  • Iets voor de kids om te doen (boomhut of trampoline)

  • Een goeie keuken om lekker te kunnen koken

  • Open haard & een Chesterfield bank?

  • En last but not least > aparte slaapkamers met bijna allemaal een privé-badkamer.

Check... gevonden!

XXL huis

De Alte Post is een voormalig hotel-restaurant in het Sauerland (3 uur rijden van Utrecht) en staat midden in het kleine dorpje Kückelheim (gemeente Eslohe). Je kunt hier logeren met 16 tot en met 30 personen! Het vakwerkgebouw dateert uit 1815, maar is omstreeks 1980 volledig gerestaureerd en omgebouwd tot een smaakvol hotel-restaurant met bar en kegelbaan (hoe leuk is dat?). In 2015 is de Alte Post omgetoverd tot een sfeervolle en luxe groepsaccommodatie voor groepen van maximaal 30 personen.

In de grote woonkamer kun je heerlijk relaxen voor de grote open haard in de grote luxe Chesterfields & club-feautuils, dineren doe je hier in stijl in de sfeervolle (afsluitbare) eetkamer. De keuken is voorzien van alle professionele apparatuur om voor groepen te koken, alles weer af te wassen met een supersnelle vaatwasser.

Naast dat er voor de kids (of liefhebber) een TV-en speelkamer is (ook met spelletjes, tijdschriften en verkleedkist), kun je in de 'recreatie' zaal een potje snooker of pool spelen op het klassieke poolbiljart, een potje kegelen op de volautomatische kegelbaan of even darten. Ook even bijkletsen aan de bar met een biertje van de tap is mogelijk.

Logeren

En slapen? De stijl van deze slaapkamers is in de ‘gemütliche Bauernstil’ (voorzien van goede bedden en zachte dekbedden). Je komt gelijk in de vakantiestemming 🙂

De 1ste verdieping telt zeven tweepersoons en één driepersoons slaapkamer, allemaal met eigen badkamer. De 2de verdieping heeft drie tweepersoons slaapkamers en één grote slaapkamer met 7 bedden, en 2 badkamers. Plek zat dus...

Bij mooi weer ben je natuurlijk lekker buiten! De tuin heeft een gazon en een gedeeltelijk overdekt terras (veranda) met twee grote tafels met banken. Omdat hier ’s ochtends het zonnetje op staat, is dit een fijn plekje voor het ontbijt. Er is ook een grote barbecue aanwezig, zodat je zomers lekker met z’n allen kunt grillen. Aan de achterzijde van de Alte Post is een tweede terras waar je ’s middags van de zon kunt genieten.

De kinderen kunnen hier lekker springen op de megatrampoline en spelen in de boomhut. Niet ver van de Alte Post vandaan is een groot voetbalveld waar gasten van de Alte Post een balletje mogen trappen. Een zwembad, met binnen-en buitenbad, op 5 minuten rijden van de Alte Post.

Bij de Alte Post parkeer je met 14 auto's voor, naast of achter het gebouw. In de kelder kun je fietsen plaatsen.

Omgeving

En Sauerland heeft natuurlijk heel veel te bieden: de “Alte Post” ligt in een prachtige, bosrijke omgeving die uitnodigt tot het maken van lange wandelingen. Direct naast het dorp vind je de Sauerlandradring. Hier kunnen fietsers het hele rondje van tachtig km afleggen, maar ook voor een kortere route kiezen. ’s Winters kun je skiën op een van de nabijgelegen pistes (of Bullracing als er geen sneeuw ligt). Op vijf minuten rijden ligt het stadje Eslohe. Hier vind je bakkers en slagers, drie supermarkten, een midgetgolfbaan.

Prik maar een weekend zeg ik!   16-30 personen

trampoline & boomhut

   professionele keuken   

bar, biljart & kegelbaan

11 slaapkamers/ 9 badkamers