Fietsen langs de Italiaanse Bloemenrivièra

/, Kids :)/Fietsen langs de Italiaanse Bloemenrivièra

Fietsen langs de Italiaanse Bloemenrivièra

     

Hoe leuk is dat, fietsen langs de kust (en dat zonder heuvels) aan de Riviera dei Fiori (Bloemenrivièra) in Italië!

Wij hebben het gewoon gedaan (op een niet al te warme dag), je kunt overal stoppen en een duik nemen in zee, een ijsje eten op zijn tijd, een (luxe) badplaats bekijken en genieten op een ontspannen & actieve manier.

Je kunt op meerdere punten opstappen. In totaal is het fietspad 24 km en het loopt van Ospedaletti langs San Remo, Arma di Taggia, Santo Stefano al Mare, Riva Ligure, Cipressa, Costarainera tot San Lorenze al Mare. Elke plek heeft zijn eigen bijzonderheid.

Een fiets kun je voor verschillen uren huren bij Nolobici. Als je daar een vakantieadres hebt, kun je de fietsen ook voor de hele week of maand huren. Wij hebben gekozen voor de opstapplaats Ospedaletti, een plaats iets rustiger dan San Remo en je kunt de auto achter het oude treinstation parkeren. Het gehele fietspad loopt over een oude treinrails inclusief tunnels, waar het heerlijk koel is…

De fietsen van Nolobici zijn prima en worden voor ieder op de juiste hoogte afgesteld. Je betaalt achteraf, maar moet wel een paspoort inleveren. Je hebt een keuze uit verschillende fietsen, racefietsen, gewone fietsen, tandem, 4-zitter met dak, 2-zitter met dak (superleuk, maar niet zo praktisch). Wat ook nog zou kunnen: als je skeelers mee hebt kan je deze te gebruiken om het parcours af te leggen. Even checken hoe de wind staat en off you go!

Het fietst heerlijk zo in de zeewind, luxe badplaatsen trekken aan je voorbij, cactussen, mooie gebouwen… Fiets je door tot de zandstranden of plof je neer bij een van die leuke strandtenten…(de meeste standtenten hebben omkleedcabines en douches zodat je fris en fruitig weer op de fiets kunt stappen). Maar let op, je moet ook nog terug! En dat zul je net zien, dan heb je wind tegen 🙂

Echt een aanrader om zo een stukje Italië te ontdekken! Je bepaalt je eigen afstand en tempo… voor groot en klein!

BewarenBewarenBewarenBewaren

2018-04-09T12:25:10+00:00 31 augustus 2016|Italië, Kids :)|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.