Foodies, inspiratie van Château des Edelins

Nou, dit vakantieadres hebben we ook even getest! En wat een inspiratie hebben we mee terug genomen op het gebied van 'Foodies'… 

Buiten het feit dat het een goed vakantieadres is om totaal te relaxen (die van het type alles mag, niets moet). Kun je hier dus ook heerlijk eten. En ze geven het zelf al aan in de blog: 'tafel in Frankrijk' van Nienke... 'Ze hebben het hier enorm naar hun zin: (bijna) altijd leuke gasten, die ze graag verwennen, ze koken heerlijk en met lokale producten. Ze zijn behoorlijk ingeburgerd bij de Fransen, hebben Franse vrienden, met wie ze vooral veel over eten praten: eten verbouwen, eten koken, eten opeten, eten dat ooit opgegeten is tijdens gedenkwaardige diners... de Fransen houden er niet over op en zij genieten hier wel van.... '

Dat hebben we geweten! Reikhalzend keken we uit naar het diner van de avond. Wat er op het menu stond, dat was een verrassing, maar alles was superlekker. Het hoofdgerecht (een gerecht met runderstoofvlees, courgetti en hummus mouse) spande de kroon. Zelfs ons jongste telg, die nog nooit van kikkererwten had gehoord, viel van zijn stoel van verbazing. Hoe lekker was dit! Op de terugweg naar Nederland, hadden we het er bij de Belgische grens nog over 🙂

En inderdaad, onze gesprekken die we met Nienke en Henk voerden, gingen alleen maar over eten: eten proeven, wijn adviezen, mooie kookboeken, het beste vlees, met wie ze allemaal samen koken en hoe je iets klaarmaakt (bijvoorbeeld: dat je polenta altijd moet bakken, anders eet je schuursponsjes en dat weigeren we...)

Enfin, het stoofvlees van Nienke staat dus gewoon op haar blog. Hoe handig is dat (flink stuk naar beneden scrollen of direct te vinden via deze link). Niet alleen vind je daar de ingrediënten voor het gerecht, maar ook bruikbare tips die dus echt heel belangrijk zijn (deze missen doorgaans bij andere online recepten). Het is ook nog eens grappig geschreven. Wij waagden ons er aan, het vlees op tijd uit de koelkast halen leverde ons nog de meeste kopzorgen op (hoe lang is lang van tevoren uit de koelkast halen als je het gerecht voor 18:00 af wil hebben?).

Het maken van Courgetti is ook nog een vak apart. Wij hebben geen spirelli-apparaat, dus hebben we alles met de hand in heel dunne reepjes gesneden en kort in een beetje zout gekookt (tip: ook kant -en- klaar te koop in de betere supermarkt). Het hummus recept kun je op verschillende manieren maken, maar de lekkerste staat in het boek 'Jeruzalem' van Yotam Ottolenghi (tip van het huis). Het gerecht is wonderbaarlijk goed gelukt, echt heerlijk. Jammer dat we hem met 15 anderen moesten delen... (we hadden ons bijna ziek gemeld, zodat we delen niet nodig was…). Binnenkort zullen we eens een ander gerecht uit de blog gaan proberen, het geeft de burger moed...

En waar slaap je dan na zo'n heerlijk diner in zo'n Château? Er zijn vele verschillende mogelijkheden. Heerlijk met zijn 2tjes, met een paar vriendinnen, met het hele gezin of familie. De kasteelkamers zijn namelijk zowel los als aan elkaar te huren. Kijk maar welke het beste aansluit... en bij twijfel altijd even contact opnemen met Nienke en Henk 🙂

De Kasteelkamer (1-2 personen, inclusief ontbijt, 1 zeer ruime kasteelkamer + privé-badkamer. Je kunt ook gebruik maken van de honesty bar / goede koffiemachine / koelkast en 'koude keuken' in de algemene ruimte).

De Familiekamer (3-5 personen, inclusief ontbijt, 1 zeer ruime kasteelkamer + privé-badkamer. Je kunt ook gebruik maken van de honesty bar / goede koffiemachine / koelkast en 'koude keuken' in de algemene ruimte).

De Familie-vleugel (4-8 personen, inclusief ontbijt, 2 ruime kamers + 2 badkamers en een hal voor extra ruimte en privacy. Je kunt gebruik maken van de honesty bar / goede koffiemachine / koelkast en 'koude keuken' in de algemene ruimte).

Le Gîte au Château (1-5 personen 90m2, 2 slaapkamers, een gezellige woonkamer, een moderne keuken, een prima badkamer en openslaande deuren vanuit de woonkamer naar een eigen terras).

Le Gîte dans le Parc (1-5 personen 115 m2, 2 slaapkamers, een lekkere grote woonkamer, een ruime open keuken met alle apparatuur, een goede badkamer en een ommuurde privé-tuin).

Het najaar is het hier eigenlijk een soort 'indian summer': warme dagen met heerlijke avonden voor de haard. In het voorjaar is het hier een groene oase en in de winter overheersen alle tinten grijs. De steden VichyMoulins, Clermont-Ferrant en Montluçon zijn het bezoeken waard. Ook zijn er vele fietsroutes en wandelpaden om de omgeving te ontdekken. Wil je lekker leren koken? Volg dan de Kookworkshop!

Henk en Nienke vinden het fijn om hun Château met gasten te delen: de tuin is enorm, er is een zwembad, een schommel en genoeg plek om hutten te bouwen, fikkie te stoken en marshmallows te roosteren. De tuin is ommuurd: hier kan dus niks gebeuren & honden zijn ook welkom. En als het regent is er altijd nog de televisiekamer, een grote tafel om aan te tekenen, spelletjes te doen... of lekker een glaasje Franse wijn te drinken. Schuif 's avonds aan bij de table d'hôte en proef de keuken van Nienke...

Lees ook onze eerdere blog over dit vakantieadresje! En voor wie niet kan wachten…! Check de LAST MINUTES: http://www.edelins.com/specials/

chateau-des-edelins-petit-dejeuner

 

Bewaren



   Kasteel

  Familiekamers-Gites

  Actief

   Restaurant

  Zwembad