Het voelt als Frankrijk – Noord… in Zeeland

Frankrijk-Noord in Westkapelle moet je gezien en beleefd hebben. De chambres en table d'hôtes Frankrijk-Noord is een boerenhof uit 1639, een open koetshuis en enkele bijgebouwen, die op ruim 5000 vierkante meter grond staan. Het doet on-Nederlands aan en voelt als Frankrijk maar dan in het Zeeuwse Westkapelle. Volgens de Westkappelse traditie zijn de twee eigenaressen Lille en Edith van achter de vuurtoren, import dus. Er zijn meerdere kamers te huur, ieder in een heel eigen sfeer en er is zelfs een boomhut. 

De prachtige woonkamer is een ontmoetingsplaats, waar iedereen een eigen plek kan vinden. Hier is wifi onbeperkt beschikbaar, de houtkachel snort er vaak en er staan een lekkere bank en stoelen. Aan de vier meter lange tafel van massief hout die op de grens van de keuken en kamer staat, serveren ze het ontbijt als de ochtend nog te fris is om in het koetshuis te eten. En hier wordt uiteraard aangeschoven voor het avondeten, dat door hun of door de gasten zelf wordt bereid. De keuken in de woonkamer is goed uitgerust met een gasfornuis, oven en magnetron. Natuurlijk ook pannen, servies, kopjes en glazen en bestek voor een klein gezin tot een grote groep zijn aanwezig. Er is een geluidsinstallatie en een docking station.

Westkapelle is een dorp met circa 2500 inwoners en ligt in het uiterste westelijke puntje van Walcheren. In Westkapelle kun je de dagelijkse boodschappen doen, zijn er enkele cafés waar het Wasschappels gevoel beleefd kan worden. Vlakbij zijn enkele restaurants met de Zeezot als onze favoriet. In enkele strandpaviljoens kan gegrilde zeebaars worden gegeten, oftewel 'vis van hier'. Voor de frites- en viszaak onder de dijk van Westkapelle maken Walchenaren een omweg. Met Middelburg en Vlissingen op 15 kilometer afstand is het haast meer dan Frankrijk-Noord.

Het strand ligt op minder dan een kilometer van de accommodatie. Bij het Badstrand van Westkapelle hebben ze een strandcabine die tot je beschikking staat. Schuin tegenover de Prelaatweg begint het krekengebied, oftewel het Wasschappelse bos, waar zoal herten en reeën, runderen, roofvogels, konijnen, hazen en fazanten huizen. B&B

 Ontbijt

Wandelen, fietsen, zwemmen

 Boomhut & Caravan