Het Labyrint van Hydra

Na een week varen, lopen, klimmen en leven op Hydra is het tijd om te vertrekken. Op naar de volgende locatie.

Het is hier prachtig. Alle zwemplekken zijn uitgeprobeerd en vele terrasjes aangedaan. Wat ons het meest intrigeerde was hoe men moet leven op een eiland met een labyrint van steegjes bestaande uit trappetjes, zonder gemotoriseerd vervoer en met de aanvoer van goederen via water. Oké 1 auto was er! De vuilniswagen….

Wij vroegen ons wel het volgende af: als je hier dan woont en je moet verbouwen of je laat een 2 persoonsbed komen, wat .. een koelkast of wasmachine vervangen! Hoe krijg je die bij je huis boven op de berg? We hebben de ezels zien lopen met raamkozijnen, zakken grind, bijna een pallet aan waterflessen en koffers. Maar om witgoed zonder butsen en builen door die smalle straatjes te krijgen, dat is wel andere koek.

En hoe bijzonder is het dat je als kind zwemles krijgt in een baai waar de hele klas met de boot heen gevaren wordt (in zwemvest, dat dan weer wel). Zodra de zon achter de berg zakt, hijsen de uitbaters de gigantische terrasluifels aan de kade op en ziet de wereld er weer heel anders uit.

We hebben er nog eens over nagedacht. De enige Nederlandse manier om witgoed naar boven te krijgen is met een traploopsteekwagentje, kan niet anders! Wij hebben de giga-watermeloen van 0,48 cent echt laten liggen wegens de klim naar ons huis en vonden het ook een beetje overdreven om hiervoor een ezel te huren! Die houden we tegoed… morgen ontmoeten we de eigenaars van het huis, we zijn benieuwd naar het antwoord van de transportgeheimen…. (blijkt dus dat alles per ezel gaat, eventueel met beschadigingen)