Hydra zijn we hier echt geweest? Kunnen we terug?

Jeetje, als je dit nu ziet, 56 dagen later, kunnen we het haast niet geloven dat we hier werkelijk hebben rondgehuppeld.

Van de vele strandjes die we op het Griekse eiland Hydra te voet of met de taxiboot hebben aangedaan, stond deze op nummer 1. De laatste dag wilden we daarom terug naar de meest favoriete zwemplek van de week. Het strand heet Plakes, bij het hotel Four Seasons en is met de boot in 10 minuten te bereiken. Het Four Seasons Hydra is kleinschalig, heeft 6 luxe Suites en mogelijkheid om met het hele gezin te logeren 🙂

Dit strand heeft een dikke 8 gekregen, waarom?

Omdat er geen zee-egels waren. Kindvriendelijk dus, de jongste zag op sommige zwemplekken al op 5 meter diepte zoveel zee-egels zitten, dat het zwemplezier hem verging. Ook al probeerden wij hem er van te overtuigen dat hij met zijn grote teen ze echt nooit zou kunnen aanraken.

Omdat de lekkere strandbedden dichtbij zee staan, dus als je geen zin had om je waterschoentjes aan te doen, overleefden je voeten die paar meter wel. Omdat het er niet druk is (maar het was dan ook nog geen hoogseizoen in juli). Omdat de lekkerste koffie en schaaltjes met watermeloen door de keurige bediening van de taverne werden rondgebracht, gaf dat net even dat extra vakantiegevoel. Omdat je voor het luttele bedrag van 6,- Euro een hele dag een parasol en twee strandstoelen voor jezelf kunt huren, toilet & omkleedcabine van het Four Seasons hotel inbegrepen!

Omdat de zee heel mooi moet zijn om te snorkelen, als je heel vroeg op staat en ook het uitzicht is fenomenaal! Het restaurant waar je later op de dag uitgebreid kunt lunchen en dineren lonkt naar je en schijnt heel goed te zijn. And last but not least, ijs! Zelf te bestellen door de kinderen, met het betere handen- en voetenwerk!

En omdat, als je na een lange lome dag na wat zwemmomentjes, wat watermeloen en een ijsje je besluit weer terug te gaan naar Hydra, het mooiste moment nog moet komen...

Vanaf het strand loop je namelijk naar een privé-steiger die zo mooi is, zo desolaat, zo midden in die blauwe zee, met 1 parasol tegen de brandende zon. Wanneer er niemand anders besluit naar huis te gaan op dat moment en je helemaal alleen staat te wachten tot die taxiboot komt ... zucht.. mogen we terug?

IMG_2672 Kamers & appartementen

Restaurant

 Zwemmen, snorkelen, varen

 Op een eiland