Of we het wel zouden kunnen vinden vroeg Minke nog per mail. Zo moeilijk en ver zou het toch niet zijn? We gaan toch niet naar het einde van de wereld…Maar toch voelden we ons op een gegeven moment net Floortje Dessing, zo naar het einde van Nederland rijdend.

Wanneer je voorbij Joure bent, glijdt namelijk het ‘rat race’ gevoel van de Randstad langzaam van je af. De stroom auto’s droogt op, snelwegen maken plaats voor B-weggetjes en schaapjes, slootjes en knotwilgen domineren het landschap. Je voelt de ruimte, rust en de natuurlijke elementen en de volgende vragen borrelen op: Hoe ver moest jij vroeger naar school fietsen? En wat doe je als je net een heel belangrijk ingrediënt voor het avondeten vergeten bent in de winkel…
De nieuwsgierigheid naar de eindbestemming aan die doodlopende weg is dan ook groot….Ons logeeradres is dit keer ‘it Dreamlân‘ in Kollumerpomp. Echt een idyllische vakantieplek gerund door twee Utrechtenaren (Minke en Robert) met inmiddels heuse Friese kinders. We hebben de mooiste dag (tot nu toe) van het jaar te pakken en dat is genieten!

Wanneer we ons gesetteld hebben, lunchen we eerst even op ons terras. Wat zo opvallend is, is dat elk geluid afzonderlijk waarneembaar is. Maar ook het gras lijkt hier groener, langer, glanzender en malser. Het lijkt wel een sprookje. Uitzicht vanuit ons ‘Design huis’ is prachtig (er lopen zo veel lammetjes) en binnen lijken we te leven als in een woonblad.

‘it Dreamlân’ staat garant voor bakken frisse lucht, natuur, water en rust. Vakantie vier je hier op verschillende manieren, het is een mooie mix. Minke en Robert hebben met veel gevoel voor kwaliteit, materialisering, kleurgebruik van elke logeerplek een eigen droomplek gemaakt.

*Als je van kamperen houdt, neem je eigen tent mee en kies een prachtige plek uit op het omheinde natuurkampeerterrein.

*Wil je meer comfort? Kies dan voor 1 van de 2 glampingplekken (pal naast de camping). Deze trekkershut is licht, ruim en gemaakt van hergebruikte materialen, volgens het cradle to cradle principe. * honden niet toegestaan op deze logeerplek

It dreamlan

*In de 4 ‘ design vakantiewoningen’ (Lân, Loft, Wetter en Waad) heb je plenty of space voor het hele gezin of vriendengroep (wanneer je het gehele gebouw huurt, krijg je er nog een superleuke gezamenlijke ruimte bij, met haard). Binnenkant is verrassend anders dan de buitenkant doet vermoeden.

*Je kunt ook knus logeren in het vakantiehuis voor 4 personen, helemaal in boerderijstijl…

*Of huur het prachtige familiehuis voor 7-10 personen. Authentiek van buiten, modern en comfortabel van binnen. Met een adembenemend uitzicht vanuit de slaapkamers! En een pimpelpaarse keuken.

Kinderen kunnen overal vrijuit spelen, crossen op skelters, sprongen maken op de trampoline, klauteren in de boomhut en kajakken in de sloot. Grote mensen kunnen genieten van het uitzicht, de ongedwongen sfeer en alvast uitjes plannen in de omgeving. De TO DO lijst is best lang 🙂  

Dit varieert van een waddentour, een bezoek aan Leeuwarden of Groningen, shoppen in Dokkum of fietsen langs Friese en Groningse dorpjes.

In het hoogseizoen kun je 2 x per week mee-eten in de binnentuin. Biologisch & vers geserveerd en in samenwerking met de biologische winkel annex lunchcafé  ‘de Binnenmarkt’ uit Buitenpost. Kinderen eten eerst en daarna de volwassenen 🙂  Op aanraden van Minke zijn wij in Dokkum terecht gekomen bij ‘Artisante” voor een heerlijk diner (en niet duur). En natuurlijk zijn we gelijk wat leuke winkeltjes ingedoken.

We weten wel zeker dat het gras hier groener is…. totaal ‘Zen’ reden we naar huis met het gevoel alsof we 3 weken waren weggeweest.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren