Italië | Ligurië, una borghata voor avonturiers

Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn en van uitdagingen houden, maar dan heb je ook wat! Wij zijn meteen verliefd geworden op deze Italiaanse streek, net over de grens van Frankrijk. En zodra de planning het toelaat, zullen we terugkeren.

Het huis ligt 50 meter van een middeleeuwse boogbrug over de rivier de Bevera waarin het heerlijk zwemmen & vissen is. Het is een gek huis. Eigenlijk is het meer een complex van kamers, bogen, dakterrassen, trappen en tuinen waardoor je de hele dag in de zon of schaduw kan zitten. Er is een woonkamer met open haard, een keuken met 4-pits gasfornuis en koelkast en er zijn drie slaapkamers voor zes personen. En natuurlijk voor de kinderen een trampoline! De kinderen hebben het nog over deze bijzondere vakantie!

Om er te komen en te verblijven moet je wel de volgende zaken even op je in laten werken:

1:Wanneer je het dorp Olivetta door bent gereden, wordt de weg steeds slechter en slechter, totdat het een zandweg wordt. Dan parkeer je je auto in de buurt van Bussare (een eeuwenoud gehuchtje met enkele huisjes, een kerk en een pleintje waar in de zomer wekelijks oude Italiaanse films gedraaid worden). De laatste 700 meter naar het huis moet langs een fraai wandelpad te voet worden afgelegd. Dit pad is op sommige stukken echt ruig, dus travel light en kijk wat er echt mee naar beneden moet, want het moet ook weer omhoog!!!

2:Het huis heeft geen elektriciteit maar alleen zonne-energie (40 Watt) voor 1 lamp in de keuken en de buitendouche. Kaarsen, olielampen en zonnecellampen zijn in overvloed aanwezig en het is een belangrijke taak om ze aan te doen zodra het gaat schemeren, want het is echt heel donker op de berg! Iphone opladen gaat net(voor nood), maar vergeet de rest maar…. en er is ook geen WiFi. Dat is eigenlijk heel rustgevend…

3:Warm douchen doe je buiten naast de pruimenboom, waarvan je de pruimen tijdens het douchen zomers kunt plukken!

4: Als het avond is hoor je alle dieren in de omgeving en moet je wel even de slaapkamers checken op schorpioenen etc. Deze zijn overigens heel gemakkelijk te vangen, maar neem voor de zekerheid een goede set Aspivenin mee. De slaapkamers liggen verspreid over de 3 gebouwen, je hebt dus geen last van elkaar, maar ook geen overzicht! Het is eigenlijk niet geschikt voor kleine kinderen door alle trappetjes en daken.

Het is een heel bijzondere plek en je bent echt midden in de natuur. Gedurende de dag komen er af en toe mensen langs het wandelpad gelopen omdat ze ook gaan zwemmen, en dit zijn natuurlijk Nederlanders die er al jaren komen en de beste zwemplekken kennen in de buurt. Vraag hier naar, want elke zwemplek is in deze streek is een avontuur op zich en de moeite waard. Waterschoenen zijn in alle maten in het huis aanwezig.

Als je besluit om de dag zo te plannen dat je het pad omhoog loopt met je proviand, je lievelingsboek en strandspullen ben je in een kwartier rijden aan het strand van Ventimiglia. Als je in het oude gedeelte van de stad naar het strand gaat, dan kom je weinig toeristen tegen 🙂

Er zijn natuurlijk veel meer stranden & riviertjes te bezoeken in de buurt! In Olivetta kun je de basisboodschappen doen en de lekkerste locale specialiteiten kopen.

Eigenlijk is het kamperen in kleine huisjes…. en dat maakt het heel bijzonder!Familiehuis

 Basic keuken

6 slaapplaatsen

Wandelen, zwemmen

 Afgelegen