Idyllische plek Puglia: Masseria Pugliese

Bijna verder in de Italiaanse laars kun je niet komen. Dit idyllische vakantieadres bevindt zich namelijk in de hak in de regio 'Puglia'. 

Puglia is ver weg, dat vinden de meeste toeristen ook en daarom is het hier nog redelijk rustig (en betaalbaar)... Puglia is een regio die bekend staat om haar prachtige kust, het heldere water en de mooie zandstranden. Ideaal dus voor een heerlijke strandvakantie. Wil je de nodige culturele dingen ondernemen, dan kun je hier ook je hart ophalen. En genieten van die echte Italiaanse keuken... dat is hier ook mogelijk. De keuken speelt namelijk een grote rol in het dagelijkse leven van de Puglianen. Traditionele streekgerechten zijn o.a. ‘orecchiette con le cime di rape’ (pasta in de vorm van oortjes gekookt met groente, knoflook, peperoncino en ansjovis), ‘purea di fave e cicoria’ (puree van tuinbonen en groente) of ‘pasticciotto Leccese’ (deeg gevuld met crème, bereid in de oven). Zo is deze regio ook één van de voornaamste producenten van olijven en gedroogde pasta in alle soorten en maten.

Wie aan Puglia denkt, denkt ook aan de 'trulli'; die bijzondere witgekalkte huisjes met een rond, konisch dakje van natuurstenen grijze dakpannen. Je vindt ze in prachtige, soms bijna Griekse stadjes als Martina Franca, Locoronto en - het bekendste - Alberobello. Deze magische stad is gelegen op twee heuvels gescheiden door een rivierbedding en omgeven door uitgestrekte olijfboomgaarden. Op de oostelijke heuvel ligt het nieuwe stadsdeel en op de westelijke de oude monumentale stad. Er zijn ongeveer 1500 kalkstenen huisjes met kegelvormig dak bewaard gebleven. Sinds 1996 staan ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hoe oud de trulli zijn, weet niemand: in ieder geval ouder dan de Romeinen.

Volg deze link met veel tips over deze streek: http://www.27vakantiedagen.nl/italie/puglia/

Hier vind je ook deze mooie en sfeervolle 'Masseria', een typische boerderij (of agriturismo) in Puglia, geheel in stijl gerenoveerd en maar op 700 meter van zee. Massiera Pugliese is een kleinschalig logeeradres met 13 kamers en heeft een heerlijk zwembad met een 'view', een prachtige tuin met zitjes en een restaurant. Je kunt hier romantisch logeren boven in de eeuwenoude torenkamer 'Turchese' (2 PAX), in de 'Curti/Flabe' rooms aan de oude toren (2 PAX) of een tuinkamer met privé-terras in een kamer (Nova/Nove) logeren (3 of 4 personen).

In het restaurant Maramau kun je terecht voor die typische Italiaanse keuken van deze streek. Ontbijten zit bij de prijs inbegrepen en wanneer je er klaar voor bent, loopt je zo naar het strand of de winkeltjes en gezellige koffiebarretjes...

Op 10 minuten rijden bereik je de witte beach of Gallipoli en Torre San Giovanni...

Of we even langskomen, vroegen ze... nou we gaan hem even inplannen voor dit jaar, we will keep you posted!

Voor nu smullen we even van de foto's 🙂

    13 kamers

Kleinschalig 

   Restaurant

  Strand/zwembad