Meer dan alleen een tussenstop naar Spanje: Domaine de Savigny

 Je kent het wel, tijdens je vakantie ontzettend veel kilometers afleggen om je einddoel te bereiken in Zuid-Europa. Er zijn mensen die dit 's nachts doen, uren achter elkaar voortjakkeren, of voor het krieken van de dag vertrekken en in het donker ergens arriveren. Je kunt er ook voor kiezen om toch een logeerstop te maken bij een hotel zonder ziel. Maar het kan ook anders: 'slow travel': korte reisdagen, elke stop is een traktatie en genieten van de reis zelf.

Nu moeten we wel toegeven dat op de terugweg, wanneer we de stal al ruiken, wij het liefst zo pijnloos mogelijk en in 1 rechte lijn door naar huis willen rijden. Maar in de zoektocht naar een leuk, toch op de route liggend logeeradres waar je 1 nacht (of langer :)) kan logeren, is dit vakantieadres toch meer een traktatie...

Domaine de Savigny in de Nièvre (Bourgogne) in Midden-Frankrijk (ligt dus halverwege), is een prachtig authentiek Landhuis uit 1860 met een giga parktuin waar je een wandeling kan maken (even de benen strekken), heerlijk kunt gaan zitten in de boomgaard (met een wijntje), bij de vijver een boek kunt lezen of zomaar ergens tussen de oude bomen in het gras mag lummelen... of waar je even een balletje kunt trappen.

Na die lange rit kun je diezelfde avond aanschuiven voor de heerlijke table d'hôtes, welke (met een beetje geluk) buiten op het terras wordt geserveerd en gemaakt wordt met lokale producten. Na het eten duik je je sfeervolle Chambres d'hôtes in (ze hebben hier 5 kamers met privé-badkamer) en geniet je van een welverdiende nachtrust. De vakantie is eigenlijk al begonnen (of op de terug weg: met 1 dag verlengd). De volgende morgen even uitgebreid ontbijten in de ruime eetkamer en fris en fruitig weer je weg vervolgen naar het Zuiden...(Domaine de Savigny ligt niet ver van de A77 ligt, een route naar het zuiden (A77, N79 en A75) die veel minder druk is dan de A6 en bovendien prachtige vergezichten heeft onderweg).

Wij hebben 2 kamers gereserveerd naast elkaar, handig toch? We kijken er naar uit om op dit sfeervolle vakantieadres lekker in de watten gelegd te worden! In ons geval wordt dit vakantieadres ons toetje, voordat we doorrijden naar Nederland...   5 Chambres d'hôtes

1 gîte 

Stop adres naar het Zuiden

   table d'hôtes

  Trouwlocatie