Spaanse invloeden

Nadat we twee landen (Italië en Spanje) hebben uitgeplozen op leuke vakantieadressen zijn we demografisch gaan kijken. Wat is dit keer leuk? Waar willen we echt heen? Wat voor soort vakantie willen we? Nou we zijn er uit, we willen een echte andere cultuur, bijzondere natuur en nieuwe tapas proeven en Spaanse invloeden! Dus Spanje gaat de vakantiebestemming worden voor onze meivakantie! Als het een beetje mee zit 2 weken, zodat we meerdere plekken kunnen bezoeken.

Waarom Spanje? Omdat we eigenlijk naast Barcelona, Madrid en Valencia nog niets van het land gezien hebben. Nou, niet helemaal waar, we zijn wel eens door Spanje gereden op weg naar Lissabon. Destijds nog een teleurstellende stop in Bilbao gemaakt om "het" museum daar te bezoeken. Het was maandag, dus het museum was dicht. We zijn ook levend verbrand op het strand van San Sebastian, omdat we allemaal in slaap gevallen waren na de lange reis...

We pakken nu dus de kans om het goed te doen! Nu dachten we heel slim te zijn om in ieder geval 1 streek te kiezen. Andalusië...

Maar die streek heeft zoveel te bieden, dat ook hier wel weer wat gepuzzeld moet worden om tot een keuze te komen. Het vliegen op Sevilla is in ieder geval het goedkoopst en vanuit daar vervolgen we onze weg. Het wordt in ieder geval geen strandvakantie 🙂

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en bestaat uit 8 provincies, te weten Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga en Sevilla. Andalusië beslaat de Costa Almería, de Costa Tropical, de Costa del Sol en de Costa de la Luz.

andaluciakaart

Op de het favorieten lijstje staan nu de volgende steden:

*Het romantische Sevilla, de stad van de flamenco en fiestas. Lekker veel leuke restaurantjes en tapas barretjes… Sevilla heeft een rijke historie en een grote diversiteit aan kunst, architectuur, folklore en tapas. Natuurlijk moeten we ook even de "Metropol Parasol" zien van de Berlijnse architect Jürgen Mayer.

*Wij willen heel graag naar de stad Granada, gelegen tussen de hoogste bergtoppen van Sierra Nevada en de Middellandse zee. De met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sierra Nevada bieden een schitterend decor voor de Alhambra (middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada). Wanneer je deze wilt bezoeken is reserveren verstandig > http://www.alhambradegranada.org/en/info/ticketsale.asp en nog een handige site http://www.grandioosgranada.nl

*Ronda staat ook op ons lijstje (ligt in de Provincie Malaga). Ronda is een van de oudste steden in Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer van Málaga. Deze stad ligt op een soort plateau met wallen (Tajos) in een bergachtig gebied dat 2500 meter boven de zeespiegel ligt. De rivier de Guadalevín loopt door deze stad die de bergen verdeelt. Het uitzicht moet vanaf de kloof El Tajo, die de stad splitst in een oude en een nieuwe wijk, adembenemend zijn!

* De provincie Cordoba heeft ook vele pittoreske stadjes en steden die zeker een bezoekje waard zijn. De historische binnenstad van Córdoba zelf staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is "La Juderia", de joodse wijk, een schilderachtige en authentieke omgeving van met bloemen gevulde patio's en geplaveide straten. La Juderia is een onderdeel van de historische wijk van de Cordoba en is een van de grootste dergelijke wijken in Europa. Niet te vergeten: de grote moskee "La Mezquita" van Córdoba, een van de historische en architectonische schatten van Spanje en een van de meest bezochte plekken in het land.

Nog even aan de slag dus om de volgorde te bepalen, avondje kaartlezen en dan zetten we het avontuur in elkaar. Na al die mooie beelden gezien te hebben op het internet van de prachtige Spaanse architectuur en cultuur, had de prei zich vandaag tijdens het koken aangepast aan het thema… die Spaanse invloeden toch!

Bewaren

Bewaren