Ontdekplek Marrakech


Eigenlijk richten wij ons alleen op Europa, maar dit vakantieadres in Marokko willen we jullie niet onthouden. Een vakantieadres in de levendige stad Marrakech! Deze 'rode stad' is naast Fez, Meknes en Rabat een van de 4 koningssteden van Marokko. Prachtig gelegen aan de voet van het Atlasgebergte herbergt deze parel van Marokko een heleboel schatten uit haar eeuwenlange geschiedenis.

8 jaar geleden vertrok eigenaar Loek naar Marokko om eigenhandig deze riad om te toveren tot een prachtige B&B. Mooie materialen, diverse kleuren en originele materialen voeren de boventoon.

De bed and breakfast 'Riad Aïcha' ligt in het oosten van de medina. In dit oudste deel van Marrakech is alles nog authentiek, niet voor niets tot UNESCO werelderfgoed uitgeroepen. Bab Aïlen, voor het eerst beschreven in 1130, is de toegangspoort door de grote stadsmuur naar de Medina. In dit volkse deel van de stad zijn nog niet veel toeristen, terwijl je toch binnen een kwartier naar het grote plein, Jamnaa el-Fna, loopt. Ook de musea en andere culturele bezienswaardigheden zijn dichtbij. In de straat Boutouil waar de B&B te vinden is, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan: alles is nog zoals als honderd jaar geleden. Als je de B&B Riad Aicha binnenloopt, valt de hectiek van de stad van je af. Er heerst een oase van rust en sereniteit. Door de kleinschaligheid (6 gastenkamers), de kleurrijke inrichting en prachtige materialen voel je je hier direct thuis. Je kunt hier heerlijk relaxen op je eigen kamer, in de patio, in de bibliotheek, de salon met open haard of in het verwarmde zwembadje. Op het ruime dakterras staat een Berbertent, er bevindt zich ook een hammam. Hier kun je gebruik maken van een massage of lekkere scrub....

Er zijn twee kamers op de begane grond en 4 kamers op de eerste verdieping met ieder hun eigen naam en kleurthema. Alle kamers hebben airco en privé badkamer. Er kunnen makkelijk bedden bijgeplaatst worden (handig wanneer je met het gezin op pad bent). Het ontbijt, inbegrepen bij de kamerprijs, kan eventueel op het dakterras of in de Berbertent geserveerd worden. Een met 3-gangendiner (natuurlijk van de Marokkaanse keuken), kan in de patio of salon gebruikt worden. Tevens is er gratis WIFI en staat er printer tot je beschikking (handig om nog net even de details van de bezienswaardigheden uit te printen).

Vanuit de riad kun je de bijzondere stad Marrakech ontdekken, maar ook zelf een- of meerdaagse excursies maken in de omgeving. Loek en zijn medewerkers kunnen je goed informeren en zelfs meenemen op je ontdekkingstocht(en). Een greep uit de ruime selectie:

Kookworkshop:

Karim neemt je mee naar de souk en koopt er met jullie alle ingrediënten voor een tajine of couscous. Vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd en mee gedaan hoe we komen tot een heerlijke Marokkaanse maaltijd.

Hammam:

In de zonverwarmde hammam is het na een 'Marrakech-dag' heerlijk.
 Zeker met het scrubben van Zara of Karim. Hierna kunnen je nog genieten van een massage van Fatim Zara!

Fotoworkshop:

Het is mogelijk om een halve of hele dag met 2 professionele fotografen mee te gaan die je de kneepjes van het vak kunnen leren. Onder het motto van respect, ontdekken, creëren en passie.

Chez Karim:

Je heerlijk laten verwennen door de gastvrijheid van de Berbers, thuis bij de ouders van Karim. Ze wonen in een boerderijtje in de mooie Ourika vallei.
 

Meerdaagse wandelingen Hoge Atlas:

Vanuit Riad Aicha – Marrakech rijd je in ongeveer anderhalf uur richting Imlil op 1740m hoogte. Hier loop je over de Berber paden langs schilderachtige dorpjes en adembenemende vergezichten. Je wandelt in het 'Toubkal National Park'. ‘s Nachts slaap je in gÎtes, meestal in een oorspronkelijk Berbers dorpje. 

Je komt dus tijd te kort, keuzes te over! Laat je inspireren door de kennis en ervaring die aanwezig is in 'Riad Aïcha'. Echt een fantastische ontdekplek!

Filmpje van de B&B: klik hier   6 gastenkamers

  Workshopsexcursies

   Marokkaanse keuken 

  Zwembad, Hammam