Het Parochiehuis in Bremm… hoe was het er in het echt?

Voor ons een heel nieuw stuk Europa dit jaar met Oud & Nieuw en dat beviel uitstekend. Het dorpje Bremm, waar het vakantiehuis zich bevindt, ligt midden in één van de mooiste stukken van het Moezeldal, direct aan de voet van Europa’s steilste wijnberg: de Calmont. De Calmont-klettersteig is een spectaculaire wandelroute dwars over de Calmont en biedt fenomenale uitzichten op de Moezel, Bremm en haar omgeving. Je kunt direct vanuit het vakantiehuis meerdere (spannende) wandeltochten maken. Trek wel goeie bergschoenen aan en neem voldoende drinken mee en let bij nat weer extra op met gladde stukken!

Het huis ligt naast de kerk in een smal straatje. De kerk wil heel graag lawaai maken rond 06:30. Dat is wel even wennen zo vroeg in de ochtend. Op dag 3 horen sommigen het gebeier niet meer… De bakker in het dorp is op loopafstand. Deze sluit wel om 11:00 en voor ons vakantiegangers is dat toch nog even haasten geblazen om sluitingstijd te halen 🙂

Parochiehuis Bremm is voor 16 personen en heeft daarvoor ook genoeg slaapkamers, die ruim en mooi ingericht zijn. De eetkamer is groot, heeft een heerlijke leeftafel en staat in open verbinding met de keuken. Prima keuken, fijne pannen, goede oven en servies in overvloed. De 3 badkamers zijn groot en lekker warm en luxe.

Wij zouden er echter persoonlijk niet voor kiezen om met 16 personen hier te logeren. De woonkamer is maar voor 6/8 personen om echt fijn film te kijken en het huis is een beetje gehorig. Onder de eetkamer wil je namelijk niet slapen. Maar reis je met een gemêleerd gezelschap van 8-10, waar iedereen toch een eigen slaapkamer wenst, dan is het een prima huis. En als je de hele dag op verkenning gaat in de omgeving, wandeltochten maakt of, wijn proeft bij de lokale wijnboeren is er ook geen vuiltje aan de lucht. In het eerdere bericht over dit vakantiehuis hadden we het over onze afkeer van zwarte leren banken... deze blijft helaas, ze zijn te glad en ongezellig 🙁

Omdat het nu natuurlijk Oud & Nieuw was, zijn veel winkels, kastelen & activiteiten gesloten. Dat is altijd even op een creatieve manier door de folders van de streek heen bladeren. Want zie je iets leuks, dan gaat het pas op 20 maart open! Gelukkig kun je vanuit Bremm ook in de winter (naast van de natuur genieten natuurlijk) wel steden en dorpen bezoeken zoals: Cochem (20 minuten), Koblenz (1 uur), Trier (1 uur) & Beilstein (10 minuten). Je kunt in diverse dorpjes de trein pakken en zelfs in Bremm de bus nemen om op die manier door het gebied reizen.

We zijn wel heel benieuwd geworden naar het voorjaar of het oogstseizoen in het najaar. Het zal dan wel een drukte van jewelste zijn. Ook blijft het moeilijk te geloven dat alle druiven met de hand geplukt worden, maar het kan echt niet anders, het is te steil! Misschien rijden we in de oogsttijd even terug om op een pittoresk plekje al dat handwerk eens te aanschouwen... en echte lekkere Moezelwijn te proeven. In de lokale supermarkt hadden we bijna 2 liter Riesling gekocht, die gebruikt wordt om mee te koken! Gelukkig werden we tegengehouden door een attente medewerkster, die ons haar favoriet tipte.

*Dit huis is niet meer te huur

 Groot familiehuis

 Fijne keuken

16 slaapplaatsen

Wandelen, mountainbiken, cultuur

 rivier