Really Old School

/, Groepshuizen, Kids :)/Really Old School

Really Old School

       

Met dichte mist komen we aan bij het rustieke Duitse dorpje Niel. Bij de kerk een beetje rechts afbuigen en dan ben je bij dit vakantieadres. De ontvangst is erg fijn: uitgebreid en vol trots worden we rondgeleid door Patrick en Nicole in hun ‘Nieler Schule’. De keuken is spiksplinternieuw en op de eettafel ligt al een recept klaar om appels uit eigen tuin te roosteren op de vuurplaats buiten mmmm…(en de potjes met suiker en kaneel staan al klaar).

De ‘Nieler schule’ is met heel veel zorg en gevoel voor het gebouw ingericht. We moeten alle details even op ons in laten werken: mooi retro aardewerk met prachtige, gedroogde bloemen in de vensterbanken, mooie dikke wollen dekens met dessins om nooit te vergeten (en die ruiken me toch fris!), kinderspeelgoed uit vervlogen tijden die tot de verbeelding spreken en man, wat een ruimte…


De inrichting en het gevoel dat dit vakantieadres uitstraalt is “really Old School”. En dan bedoelen we ‘Old School’ zonder oubollig te zijn, dus eerder retro met een vleugje Holly Hobby en design…en Bohemian lifestyle als je de buitenboel erbij trekt!

In het klaslokaal (nu een giga-woonkamer) met grote, hoge ramen ligt een rustieke houten vloer. Een oude landkaart van Palestina (in bruikleen van de lokale middelbare school) prijkt aan de wand en heeft een link met het werk van Patrick. In elke slaapkamer staan prints van de sfeervolle, sprookjesachtige schilderijen van Nicole (www.verwonderwereld.com). Zelfs de planten collectie is aangepast aan de tijdsgeest.

Alles is werkelijk volledig en compleet: de keuken, de slaapkamers. In de badkamer liggen stapels handdoeken en zelfs een mand met shampoo/douchegel/toiletartikelen voor de vergeetachtige reiziger :).

De (gezamenlijke) tuin heeft een hangar waar je als kind heerlijk kunt bengelen aan klimtouwen en er is een hangmat. Je kunt even op de uitkijk staan in de boomhut, vervolgens als indiaan langs de totempaal rennen, om je daarna moe te springen op de trampoline…wat wil je nog meer? Nou, bijvoorbeeld nog vuurtje stoken, appels plukken & roosteren, noten rapen en kijken wat de kippen aan het doen zijn.

Nijmegen ligt op 15 km afstand en als je de bordjes ‘oude stad’ volgt, kom je ook nog eens op een heel leuke manier de hipste winkeltjes & restaurantjes tegen. Op 6,4 km ligt het grensstadje Kranenburg, waar je voor een goeie prijs lekker kunt eten bij Caféhaus NiederRhein, dat in een voormalig stationsgebouw gevestigd zit (om een beetje bij het thema te blijven).

Kortom: een fantastisch adres om met 8 personen te vertoeven! We zijn benieuwd hoe het hier zal zijn in het voorjaar en in de zomer. En ook naar alle plannen die er zijn: de badkamer is het eerste project dat gemoderniseerd gaat worden, aan de afmetingen hiervan zal het niet liggen… die is groot zat. En ook hoorden we geluiden over een houtkachel in de woonkamer, een stoere BBQ voor buiten en nog een extra slaapkamer… dat belooft wat!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2018-04-09T12:18:46+00:00 8 december 2016|Duitsland, Groepshuizen, Kids :)|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.