Bruisend Sevilla

/, Met zijn 2tjes, Spanje/Bruisend Sevilla

Bruisend Sevilla

Het is wel even wennen na een week in het Spaanse binnenland een bruisende stad op zaterdagmiddag inrijden. De mensen hangen met armen en benen uit de vele barretjes en tapasrestaurantjes, kinderen spelen op pleinen en het hondenuitlaat-uurtje is ook aangebroken.

In het appartement ‘Casas De Sevilla‘, midden in het centrum van deze stad, is het rustig. We worden binnengelaten door een van de schoonmaaksters en even later arriveert ook de gastvrouw van de dag. Ze geeft ons goeie tips voor de beste tapasrestaurantjes op loopafstand, de beste ‘hamburgertent’ in town en een eetadres ‘with a beautiful view’.

Het appartement ligt op de tweede verdieping en heeft geen bovenburen. Het enige minpuntje is dat er maar 1 slaapkamer is en een slaapbank (maar dat wisten we). In de eerdere recensies lees je dat de bedden niet goed zijn, helaas hebben ook wij dat moeten constateren. Jammer! Anders zou dit adres toch echt top zijn geweest! Verder ziet het er uit zoals online ook gepresenteerd wordt. Mooie tinten, grappige details, fijne dikke grote badhanddoeken en basic keuken. Alle Louvre deuren aan de raamkant kunnen open voor frisse lucht (de levendige stadsgeluiden waaien dan ook gelijk naar binnen). De zaterdagnacht merk je dat het uitgaansavond is, zondagnacht is het stil… op de regen die valt na…

De ligging maakt veel goed: vanuit het appartement kun je zo de stad in, om de hoek ligt het gezellige plein ‘Alameda De Hercules’, boodschapjes doen om de hoek en een is taxi-standplaats op 3 minuten lopen (handig bij vertrek).

Onze missie was vooral om het Real Alcázar te bezoeken en echte lekkere tapas te eten! Beide zijn gelukt!

Koop vooraf online de kaartjes voor het paleis, dat voorkomt lang wachten bij de kassa. Neem je paspoort mee, want die wordt ook gevraagd bij binnenkomst (wij hadden ze net niet bij ons, maar heel puppy-achtig kijken doet wonderen). Het is er prachtig, onbeschrijfelijk veel details, vormen en kleuren, overdaad en zaal na zaal weer net even anders.

Sevilla is heel sfeervol en heeft vele gezellige pleinen en fonteinen, zo ook het Spaanse plein. Maar die was wegens regen gesloten?? Wat bleek: de bomen in het park kunnen regen niet verdragen (het regent natuurlijk niet vaak) en afbreken, omvallen en menselijk letsel veroorzaken. Bummer, wat nu? We hebben toen de ‘City Sightseeing’ bus genomen voor een rondje door de stad. Zie je gelijk hoe alles globaal in elkaar steekt en krijg je ook nog achtergrond informatie (wij worden er altijd erg melig van). Het kaartje dat je hier koopt is 24 uur geldig en kun je dus gebruiken om van gebied A naar B te komen. Het hele rondje duurt ongeveer 1 uur en dus kun je uitrekenen hoe laat hij weer bij de halte komt waar je uitgestapt bent 😉

Eten, borrelen, tapas proeven, ijsjes eten, spelen, door de water verstuivingen rennen, die City Sightseeing bus pakken…het kan allemaal op het plein ‘Alameda De Hercules’. Wij hebben de eerste avond tapas gegeten bij ‘Arte y Sabor‘, dat was echt lekker! Goed advies van de ober, leuke plek en we waren zeer gecharmeerd van de asperges met bacon.

2de eet-adresje is net in een zijstraatje van het plein ‘Alameda De Hercules’ en heet ‘Origen‘. Met zo’n VT wonen inrichting, geen stoel is hetzelfde, beetje retro… alleen een totaal Spaanse menukaart en dito bediening. Voor ons even een uitdaging, we hebben de lekkerste gerechten voor elkaar op ons beste Spaans besteld en na een paar hapjes kwam er opeens een Engels sprekende ober ons bedienen (waar ze die nu weer vandaag hadden gehaald?). Hij heeft ons de juiste tips gegeven en het een en ander laten proeven. Toen we onze buikjes hier ook vol hadden gegeten, besloten we nog even tikkertje te doen, haasjes over te spelen en door de waterverstuivingen op het plein te rennen.

Zeker een stad om weer naar terug te keren om nog meer te proeven en te zien. Wellicht ook dit appartement, maar dan neem ik in ieder geval mijn eigen kussen mee… en een luchtbed.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2018-04-09T13:07:25+00:00 23 mei 2016|Citytrip, Met zijn 2tjes, Spanje|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.