Sprookjeshuis (alias Hagrids place)

Soms stuit je op internet op een vakantieadres waar je gelijk verliefd op wordt. Je moet in ieder geval het fijne ervan weten. Wat nu precies de ingrediënten zijn van zo'n vakantieadres blijft gissen… meestal is het de persoonlijke sfeer die er hangt, de aandacht voor materiaal en kleur, ruimte en natuur om het huis heen. Maar ook originaliteit en eigenheid die een plek uitstraalt.

Enfin, bij het zien van de 3 bijzondere vakantiehuizen van Cortijo San Jose wisten we het wel: hier willen we naar toe!

De huisjes liggen op 1 uur rijden van Sevilla in het hart van Andalusië in de plaats Puente Gentil. De cortijo is ecologisch, bijna geheel zelfvoorzienend en draait volledig op zonne-energie. Dit houdt in dat er niet altijd onbeperkt stroom is. Heb je dus een stroomslurpend device, graag even doorgeven:). Voor WiFi moet je wel even naar voren lopen...

Wij logeerden in het 'sprookjeshuis', helemaal achter in de olijfboomgaard. De kinderen vonden het net Hagrids huisje (te veel Harry Potter gelezen). Maar dit huisje met 5 groene puntdaken is vooral eigen, authentiek en uniek. We keken onze ogen uit de eerste dag. Het bestaat uit 5 ronde vertrekken, onder elk groen dak 1. Als je het huis binnenkomt, stap je in de ruime keuken (echt heel basic) met houtkachel & eettafel. Van daar loop je naar de slaapkamer met in het midden een groot rond bed. Aangrenzend aan de slaapkamer zijn de (open) badkamer (met hele grote douchekop), toilet en een kleine inloopkast. Aan de andere kant van de keuken is een living met kingsize lounge bank waar ook geslapen kan worden (topplek voor kinderen).

Buiten heb je een heerlijke ommuurde tuin met zwembad, buitendouche, hangmat, chill zitje, olijfbomen, BBQ en rookoven. Het uitzicht is prachtig en 's ochtends ontwaak je met een heel bijzonder vogelorkest (soms wil je wel een kussen over je hoofd trekken). Home made brood en kakelverse eieren (met veertje) kun je vanaf 08:30u ophalen bij Susan.

De Cortijo leent zich heel goed om lekker overheen te banjeren, van de bloementuin te genieten, langs het hok van het varken en de kippen te lopen of even te flaneren bij het hoofdhuis waar Gé en Susan altijd te vinden zijn. Er heerst vooral rust en een ongedwongen sfeer. Hardlopen kan vanaf de Cortijo en is precies 3 km tot de verharde weg 🙂

Wij maakten de fout niet eerst boodschappen te doen voor aankomst (of niet voldoende etenswaar in de koffer gepropt te hebben). Het dichtstbijzijnde dorpje op 7 km had een feestdag en daar was alles gesloten. Dichtstbijzijnde shop: 25 Spaanse kilometers. Kak, wat nu? Tankstation 10 km verderop bracht ons de volgende vangst: olijven, augurken, chips en noten. Ook wat cola en bier. Ergens tussen de spullen hadden we ook tomatensoep. Niet echt Spaanse Tapas dus 🙁

Even onze paklijst herzien voor de volgende vakantie!

Vanwege zijn gunstige ligging is Cortijo San Jose heel erg geschikt om Andalusië te gaan verkennen. Je kunt vanuit hier naar Sevilla, Cordoba, Granada, Malaga en Ronda, en niet te vergeten de prachtige natuurgebieden El Chorro, El Torcal en de Sierra de Subbetica.

Wij hebben Cordoba bezocht, ongeveer een uur rijden. De 'Mezquita' is natuurlijk echt indrukwekkend. Ook de prachtige tuinen van Alcázar of Córdoba zijn het bezoeken waard. Mooie bloemen, sinaasappelbomen en waterpartijen maken het een heerlijk vertoefplekje in de zon of in de schaduw.

Een bijzondere plek om te logeren! Handig om mee te nemen zijn de digitale reisgidsen (offline ook te lezen) van 'Sprankelend Spanje'. Allemaal praktische tips, achtergrondinformatie en leuke (eet-)adressen. Voor een klein bedrag heb je geen extra bagage en geen boete bij de bieb! Ideaal... (leuke website om nog meer inspiratie op te doen)

Meer informatie over de andere huisjes (inmiddels zijn er wel andere eigenaars)? Lees dan onze eerdere blog: 3 x bijzonder logeren bij Cortijo San    Vakantiehuis voor 2 -4

  Kids

  2 slaapkamers  

  Actief

  Zwembad