Stoere Gezinnen Week op Le Mas d’en Haut | safaritenten, Gîtes & Chambre d’hôtes

Dit is toch echt té leuk: Stoere Gezinnen Week (SGW) op domein Le Mas d'en Haut! (alleen in de maand mei!)

Een week zonder Ipod, Ipad en andere schermen maar lekker back to basic… met een beetje glamping 😉

Dus hup het bos in om hutten te bouwen, hout sprokkelen voor een mooi kampvuur, helpen met koken, pijl en boog maken en voor de dappere krijgers onder ons kun je overnachten in de zelfgemaakte hut (of gewoon in de Safaritent of Gîte). Iedereen die dit avontuur aandurft, kan mee doen...vader en dochter, moeder en zoon of het hele gezin en het is voor alle leeftijden.

Als het vuur dan goed op temperatuur is bak je zelf een broodje boven het vuur en als het donker is, kan je meedoen aan een echte dropping. Maar er wordt in die week ook levend Stratego en het weerwolven-spel gespeeld. Hoe nostalgisch… een Nederlandse boswachter zal tevens alle geheimen over de natuur vertellen!

Le Mas d’en Haut is een prachtig domein en ligt in de Creuse (tegen de Auvergne), op slechts 8 uur rijden van Utrecht. Het domein is kleinschalig omdat er maar 6 Safaritenten (5 personen) in het park staan en er maar 2 Gîtes te vinden zijn (6 personen + 2 personen). Buiten het hoogseizoen zijn deze omgetoverd tot Chambre d’hôtes. De laatste hand wordt nu gelegd aan een derde Gîte.

Ook als er geen Stoere Gezinnen Week is, kun je natuurlijk heerlijk vakantie vieren op Le Mas d'en Haut! Er is een (verwarmd) zwembad, dieren om te aaien, een spannend speelbos en voor de liefhebber een hangmat om lekker in te luieren. 3 x per week wordt er gekookt met producten uit eigen moestuin of biologische producten uit de streek en kun je lekker aanschuiven en… genieten.

Deze superplek ligt in een landelijk, dunbevolkt en heuvelachtig gebied en op loopafstand van Étang des Landes, een groot meer dat in een beschermd vogelgebied ligt. Hier kun je omheen wandelen of fietsen, maar er zijn natuurlijk veel mooie wandel- en fietstochten te maken in de omgeving, met z’n vele dorpjes, kastelen, terrasjes en middeleeuwse centra. De Nederlandse eigenaren Willem en Paula vertellen je graag welke plekken de moeite van het bezoeken waard zijn... Safaritenten en gîtes

 Table d'hôtes

Wandelen, zwemmen, watersport

 Kleinschalig en kindvriendelijk