Terug naar Griekenland?

Ben jij al vakantieplannen aan het maken? Wat ga je doen in de meivakantie? Of hoe deel je de zomervakantie in? Dit jaar zijn wij eigenlijk (voor ons doen) laat met de zomervakantie regelen. 

Gelukkig staat het land wel vast: Griekenland

Maar Griekenland heeft zoveel moois te bieden: eilanden, schiereilanden en het vasteland elk met haar specifieke bijzonderheden. Het pittoreske Hydra en het redelijk onbekende schiereiland Evia hebben we bezocht, ook Athene hebben we een beetje verkend. Eerst hadden we ons gefocust op Kefalonia. Dat eiland leek ons wel wat. Schildpadden, prachtige grotten, de mooiste stranden (althans als we de de reisgidsen mogen geloven) en nog geen massa toerisme.

Omdat wij aan het hoogseizoen gebonden zijn, hebben we kostentechnisch een andere keuze gemaakt (in het laagseizoen zijn de vliegtickets wel voor een leuk prijsje te krijgen). Nieuw plan: just fly to Athene en men neme een boot naar een pittoresk, idyllisch eiland. Dat leek ons een simpel en uitvoerbaar plan. 

Oei, dan is de keuze ook weer reuze! Toch terug naar Hydra (1 1/2 uur varen vanaf de haven Piraeus), dan doorvaren naar het prachtige eiland Spetses en vanuit daar met de boot naar de Peloponessos om daar met de auto nog wat rond te toeren? Dat klinkt goed!

Of een auto huren vanaf het vliegveld Athene, via het schiereiland Evia de boot nemen naar de eilandjes waar Mamma Mia is opgenomen? Ook heel leuk!

Maar de Cycladen sprak ons dit jaar het meeste aan. Het stoere, niet zo toeristische Kea, het mooie eiland Andros en het kleinschalige eiland Tinos. Er is alleen 1 probleem met deze route. Je denkt namelijk dat er tussen alle eilanden wel bootverbindingen zijn. Mooi niet. Dus zou de route als volgt worden:

vliegen op Athene > taxi naar de haven Rafina > boot van 2 uur naar Andros en hier een poosje vertoeven. Vervolgens van Andros met de boot naar Tinos en dit eiland ontdekken. 

Next: met de boot terug naar de haven Rafina, met de taxi (1 uur) naar de haven Lavrio en daar de boot (1 uur) naar Kea nemen.

De terugreis is easy, boot Kea - haven Lavrio - taxi naar vliegveld Athene.... poeh we worden al moe van het idee!

En waarom zo ingewikkeld? Waarom niet gewoon vliegen op Naxos en dan eilandhoppen? Waarom niet het rondje doen wat iedereen doet? Waarom niet op 1 plek blijven? Eh ja, we zijn ook een beetje eigenwijs en willen graag onze eigen weg zoeken. Het eiland Kea heeft zo onze nieuwsgierigheid getriggerd, dat moet en zal bezocht worden… en als het kan in combinatie met een andere prachtige (normaal)bereikbare plek.

En we hebben weer topvakantieadressen gevonden! Binnenkort meer hierover.... de eigenaar van een onwijs leuk vakantieadres op Kea geeft ons in in ieder geval tips voor de beste ijssalon, beste koffietent en taverne met de beste souvlaki in de haven van Lavrio om ons reischema naar Kea zo 'smooth' mogelijk te laten verlopen!  

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ook altijd zo veel tijd kwijt met nét dat ene leuke vakantieadresje vinden? Of, dan heb je een leuke logeerplek gevonden, is het volgeboekt! Om dat wat gemakkelijker te maken biedt Vakantiehuisinspiratie een speciale zoekservice aan. Dat scheelt jou uren zoeken op het internet… kun jij andere leuke dingen gaan doen!