Verscholen op het platteland van Puglia, Masseria Tenuto Deserto

In Apulië (de hak van Italië, ook wel Puglia genoemd) 12 km van de Adriatische Zee, ligt 'Masseria Tenuta Deserto'. Een heerlijk vakantieadres op het Apulische platteland om dit deel van Italië eens goed te ontdekken. De eigenaren Sveva & Riccardo, die zelf ook op het landgoed wonen, vertellen je er graag alles over!

Apulië is de meest oostelijke provincie van Italië en de voornaamste producent van olijven. In het zuidelijkste deel van Apulië, in de streek Salento, wordt veel wijn verbouwd, waaronder de bekende Negroamaro en Primitivo. De druiven hebben een mooie, rode kleur en het vruchtvlees van de Apulio Rosé is stevig en knapperig. Vanuit 'Masseria Tenuta Deserto' kun je de (zand)stranden (sommige met ligstoelen en restaurants, andere afgelegen en onontdekt). De zee heeft een aangename temperatuur en daarom is het mogelijk om van mei tot oktober in zee te zwemmen!

Cultureel gezien kun je hier natuurlijk ook je hart ophalen. Bezoek de plaatsen zoals San Vito dei Normanni (4 km), Lecce (40 km), Ostuni (15 km) en Brindisi (25 km) of Alberobello, de stad die bekend is om de 'trulli' > dit zijn van die typische kleine ronde huisjes met een stenen puntdak die voornamelijk in de Itria-vallei zijn gebouwd.

Masseria Tenuta Deserto

De Masseria Tenuta Deserto is een eeuwenoud landgoed van 180 hectare en omgeven door olijf-, eucalyptus- en pijnbomen. Doordat de 17 (zelfs een trulli!) verschillende huisjes variërend van 40m2 tot 200m2 verspreid liggen over het landgoed ontstaat er een parkachtig gevoel. Hier kun je dus logeren met zijn 2tjes maar ook met 8 personen. Je vindt die typische mediterrane architectuur terug in elk huis: mooie bogen, stenen gewelfde plafonds, vloeren van lokale stenen... elk huis is volledig ingericht, uitgerust met moderne faciliteiten en heeft een eigen ingang en buitenruimte. En vanuit elk huis kun je de 2 zwembaden gemakkelijk bereiken (een zwembad van 15x7 m (zoutwater) en 1,5 m diep en een kinderbad van 6x3 m en 60 centimeter diep). Ook hier vind je vele bomen om in de zon of juist in de schaduw te zitten.

Op het landgoed

In de wijnbar, gelegen in de voorkant van de Club House, kan je heerlijke wijnen uit de streek proeven. Maar ook de zelf gemaakte 'biologische Extra Vergine Olive Oil' proeven en kopen. In het Club House kun je ontbijten en op aanvraag dineren. Bij Masseria Tenuta Deserto vind je ook nog de toren gebouwd tijdens de late middeleeuwen (XV eeuw). Vanaf de top heb je prachtig uitzicht over het hele landgoed. De Kapel gebouwd in 18887 is nog in gebruik...

Perfecte combinatie van strand, cultuur & architectuur, sport en ontspanning en niet te vergeten: de echte Italiaans keuken!   17 huisjes

Kleinschalig 

   Restaurant/wijn proeven 

Dichtbij zee

  2 x zwembad