Zo veel te doen: Villa Cacrusca

Of je nu hier komt voor een welverdiende vakantie, een sportieve skivakantie, lekker wilt shoppen, een cursus realistisch fijnschilderen of een Italiaanse taalweek wilt volgen... er is genoeg te doen op en rondom dit vakantieadres in (Noord)Italië!

Deze villa ligt prachtig op 300m hoogte en op slechts 400m van het Comomeer, heeft een schitterend uitzicht (ook vanuit het zwembad) op het Mezzolameer met de besneeuwde bergtoppen rondom. Omdat de villa in het plaatsje Sorico (1080km van Nederland) staat, zit je zo’n 100 km van Milaan, 44 km van het mooie (en rustige) skigebied Valchiavenna bij Madesimo en 70 km van st Moritz.

De sfeervol ingerichte Villa Cacrusca is uitermate geschikt voor families, groepen en gezinnen tot (maximaal) 14 personen. Er zijn lekker veel verschillende ruimtes (= dus privacy): de salon met open haard, de grote woonkeuken voor 14 personen, de televisiehoek, de eetkamer, het privé-zwembad en een extra keuken naast het zwembad.

De grote woonkeuken is echt hét meeting point in Cacrusca. Door de verschillende terrassen kun je lekker in het zonnetje zitten van de vroege ochtend tot laat in de avond.

De villa bestaat uit verschillende delen en is ook te huur voor 2, 6, 8 of 14 personen. Het bestaat namelijk uit een appartement voor 2 personen (met eigen entree) en 2 aparte woningen 'Casa Otto' (8 personen) en 'Sei' (6 personen) onder één dak....

Even een stukje geschiednis die deze plek zo bijzonder maakt...

Het 'Lago di Como' ligt centraal in het Italiaanse merengebied aan de zuidkant van de Alpen. De omgeving van het Lago di Como was lange tijd het toevluchtsoord van adellijke families, kunstenaars, wereldleiders en de crème de la crème van het ‘oude’ Hollywood. De imponerende villa’s met paradijselijke tuinen kennen stuk voor stuk een lange geschiedenis. De zon, het klimaat en het landschap maken de vakantieplek nog steeds veelzijdig . Perfecte mix dus: natuur, cultuur, sport, shopping en ontspanning. En niet onbelangrijk: nog authentiek! (omdat toerisme rond het Comomeer meer een soort aanvulling is op het Italiaanse dagelijkse leven).

Maar goed, terug naar: 'zoveel te doen'! In het voorjaar en najaar worden hier op heel persoonlijke en kleinschalige manier schilder-en taalcursussen georganiseerd.

Zo zijn er schilderweken waarin je les krijgt van kunstenaar Peter van Oostzanen van de Soester kunstkeuken. Je leert in stappen 'realistisch fijnschilderen' (met olieverf), net als de Italiaanse Renaissance-en Barokschilders, onder wie Michelangelo, Da Vinci en Rafaël en natuurlijk onze Hollandse Meesters zoals Rembrandt en Vermeer. Dus neem je eigen penselen mee, leer alles over deze bijzondere schildertechniek en laat je verwennen met heerlijk Italiaans eten in Villa Cacrusca....

Of wat dacht je van de Italiaanse taalweken?

Ieder jaar zijn er Italiaanse taalweken voor kleine groepen in Villa Cacrusca. ’s Ochtends vinden de theorielessen plaats en ’s middags pas je het geleerde in de praktijk toe. De lesmethode die gebruikt wordt, is vooral gericht op de spreekvaardigheid. Een groot voordeel (en succesfactor) van deze methode is het feit dat je je in deze rustige omgeving volledig kunt concentreren op het leren van de Italiaanse taal. De maaltijden, de uitjes, je verblijf in de villa, alles wordt voor je verzorgd. De lessen worden gegeven door Italiaans docente Laura Liccardo. Haar moedertaal is Italiaans en ze woont sinds 2001 in Nederland. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht, omdat ze de lessen op ieders niveau kunnen aanpassen doordat de groep zo klein is :).

Hoe leuk is het om aansluitend op de theorie over alles wat met koken te maken heeft een kookworkshop te volgen die door een native speaker gegeven wordt? Of een excursie naar verschillende bezienswaardigheden, nadat je alles hebt geleerd over vervoer en kaartjes kopen etc?

Ci vediamo?

    Villa 14 personen

 Schilder-en taalcursussen

   Ook te huur voor 2, 6 of 8 personen

  Met zwembad