Nog op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? Vakantiehuisinspiratie kwam deze leuke wereldkaarten online tegen! Er ontstond gelijk keuzestress, welke is het leukst? Wereldkaarten zijn er namelijk in allerlei soorten en maten en uitvoeringen…

Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

Verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Bijvoorbeeld op canvas, op hout, als tuinposter, op aluminium of op glas. Elk van deze materialen heeft een eigen look and feel en zo kun je kiezen wat het beste past bij jouw woonstijl.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. De historische wereldkaart heeft een uniek vintage uiterlijk en bij de trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten (de wereld in een stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld). Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

XL wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart natuurlijk wel gaaf. Zo’n grote wereldkaart kan je complete muur vullen. Een nog mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Wij zijn helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze… Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van de wijken van Utrecht bijvoorbeeld.

 

Ik shop nog even verder op de website 🙂