Zwemplekken rondom Ventimiglia, Ligurië

/, Italië, Kids :), Teens 12+/Zwemplekken rondom Ventimiglia, Ligurië

Zwemplekken rondom Ventimiglia, Ligurië

Zwemmen

Als wij naar een warm vakantieland gaan in de zomer, gaan wij altijd op zoek naar een plek waar je kunt afkoelen, pootje kunt baden, de golven kunt trotseren of de hele dag kunt doorbrengen om even bij te tanken. Wij zaten dit jaar in Airole (Italië), 10 minuten rijden van Ventimiglia (1 uur rijden van Nice). Het gebied kennen we een beetje en dus weten we ook dat mooie zwemplekken daar best lastig te vinden zijn (natuurlijk is de zee wel makkelijk te vinden :))

Daarom hebben we een paar leuke zwemplekken op een rij gezet in de buurt van Airole, Ventimiglia, Pigna en Rochetta Nervina.

Airole

We beginnen met de rivier de ‘Roya‘. Deze stroomt vanuit Frankrijk het gebied in. Je kunt op meerdere plekken zwemmen, in Airole kun je makkelijk bij de rivier komen. Deze rivier wordt echter in Frankrijk gebruikt om energie op te wekken en dus veranderen onschuldige zwemplekken op sommige punten in levensgevaarlijk plekken wanneer de sluizen open gezet worden! Check dus elke dag hoe de stand van het water is en laat kinderen niet alleen. Dit jaar hadden 2 kinderen hun vakantie bijna niet na kunnen vertellen. Gelukkig hebben we ze kunnen redden!

Rochetta Nervina

In het pittoreske Rochette Nervina zijn meerderde zwemplekken te vinden. Tegen het dorp aan is een zwemplek waar je met het hele gezin lekker kunt zwemmen en picknicken. Wanneer je verder naar boven loopt, bereik je bij een brugruïne ‘Ponte Cin’ een mooie zwemplek. Dit is wel een wandeling van 45 minuten! Tijdens de wandeling kom je de andere zwemplekken tegen 🙂

In totaal moeten het er 5 zijn. Parkeren is wel wat lastig in dit dorpje, maar soms heb je geluk…

Pigna

In Pigna heb je een prachtige zwemkom met waterval en rotsen waar je vanaf kunt springen. Route: door Pigna heen rijden, langs Therme bad, dan bij de T-splitsing rechtsaanhouden en bij de eerste haarspeldbocht rechtdoor rijden en de auto parkeren. Door een houten hekje loop je vanaf de weg een stuk door een grasveld, daarna een klein klimmetje naar beneden…

Zandstrand Ventimiglia

Dit is echt een mooi Italiaans zandstrand! Maar daar moet je wel wat voor doen! De wandeling er naar toe is prachtig en naar beneden, dus terug is het een hele klim/wandeling (neem alleen mee wat je echt nodig hebt). Wanneer je naar de oude stad van Ventimiglia rijdt voor de tunnel linksaf slaan, rij met de bocht naar boven en na ongeveer 2 km (bij een museum) zie je aan de rechterhand een parkeerplaats en links de ingang naar het pad. Op het strand zit gelukkig een leuk strandtentje voor de nodige drankjes en andere versnaperingen. In de weekenden is het hier wel gezellig druk.

Dichtbij Ventimiglia

En als je de rivier en de zee even zat bent, kun je ook terecht bij La Riserva Di Castel. Dit hotel ligt op de berg en wanneer je daar de lunch nuttigt, mag je ook lekker zwemmen in het zwembad.

Net over de grens in Frankrijk

Tegenover Camping Sainte Madeleine in Sospel ligt een heel mooie zwemplek. Laat je koelbox maar thuis, doe goede schoenen aan en stop al je spullen in een rugzak. Het is een spannend weggetje naar beneden, sommige delen zijn voorzien van touwen en heel steil, maar als je eenmaal beneden bent… een prachtige grote zwemkom met waterval. Kun je het niet vinden, op de camping staan genoeg Nederlanders die het wel weten 😉

Zwem ze! En aanvullingen voor leuke zwemplekken in dit gebied zijn altijd welkom!

BewarenBewaren

2018-04-09T12:39:44+02:00 12 september 2016|Beach!, Italië, Kids :), Teens 12+|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.