1. Hét Dali Museum!

Eigenlijk was dit de reden om überhaupt naar de Costa Brava te gaan: het Dali Museum…. lang geleden wel ooit eens geweest, de kinderen er over verteld, boeken met Dali’ s werk staan al jaren bij ons in huis. De hoogste tijd om terug te keren. Omdat we al een x bij een museum zonder kaartjes stonden en bot vingen, hebben we nu van tevoren tickets online geboekt (eigenlijk houden we er niet van. Want hoe weet je nu van te voren of je op die woensdag om half 10 zin hebt? Of tijd? Of juist regen). Enfin, online blijkt al snel dat er alleen maar keuze is voor het tijdslot 09:30…

En dat heeft 1 voordeel. Dat is het tijdslot dat het museum open gaat. En als je voor de deur gaat liggen, de garderobe skipt (dus géén rugzak mee) en niet gaat toiletteren en je skipt ook nog de patio met die beroemde regende oude auto…ben je voor heel even helemaal alleen in het museum. In die grote zaal met het enorme schilderij ‘El telón del Laberinto (1974)‘.. En dat is echt té gek. Als je je weg vervolgt, is het nog nergens heel druk, duurt niet lang… maar toch is dat extra genieten.

2. Port Lligat

In Port LIigat staat het Casa-Museu Salvador Dalí, gewijd aan de kunstenaar Salvador Dalí. Het museum is gevestigd in een mooie, witte villa die jarenlang het huis van Dalí was. Een groot deel van zijn werken kwam hier tot stand. Sinds 1997 is deze villa als museum opengesteld voor het publiek, leuk om ook even te bezoeken na het Dali Museum in Figueres…

3. Cadaqués

Wat een pittoresk stukje Costa Brava is dit! Dit is echt vakantie: slingeren door kleine straatjes, af en toe een glimp van de zee opvangen, kunstateliers, prachtige architectuur en alles komt uit op die mooie kade met talloze eettentjes, restaurantjes, strandjes en winkeltjes. Wij zoeken een eettentje uit (Restaurant Bar L’Estable & Es Cau Cadaqués) nog geen 2 meter van de kade. De stoeltjes lijken wel voor kabouters zo laag, Spaanse tapas staan op de kaart, echt genieten! Lijkt ons geen straf om hier nog eens wat langer te blijven in het najaar of zo…

4. Dagexcursie naar Montserrat

Op ‘Montserrat’, Catalaans voor ‘gekartelde berg’, is een een mooi klooster te vinden. Op slechts 46 km van Barcelona (uurtje met de trein). Montserrat is een serene plek, perfect voor bezinning en ontspanning. De ruige bergen bieden er al eeuwenlang een toevluchtsoord voor wie zich bezighoudt op het spirituele vlak.

Pelgrims komen er nu nog steeds hulde brengen aan de geliefde Virgen de Montserrat: het zwarte standbeeld van een maagd die zogezegd wonderen verricht. Ze is te vinden in het Klooster van Montserrat, met een prachtige basiliek in gotische en renaissance-stijl.

Montserrat is ook een populaire plek voor natuurliefhebbers en sportievelingen. De wandelroutes variëren van eenvoudig (zelfs kleine kinderen kunnen ze doen) tot complex, met adembenemende uitzichten 🙂

De leukste weg (en makkelijkste) naar Montserrat is via de kabelbaan. Een reis door de lucht van slechts 7 minuten, die het landschap in vogelvlucht laat zien.

5. Logeren

Een heel leuke plek om dit stuk van de Costa Brava vanuit te ontdekken is: Can LIuis (prachtig als alles in bloei staat!)

Via het kleine middeleeuwse dorpje Cistella bereik via je een hobbel-de-bobbelweg van 2 km op een gegeven moment dit kleinschalige vakantiedomein. Onderweg kom je af en toe een kudde schapen en geiten tegen, en als het het stil is op Can LIuis hoor je ze heel zachtjes op de achtergrond langs komen in de verte.

Can LIuis staat voor rust & ruimte, culinaire uitspattingen, alles zo ecologisch mogelijk, onthaasten en het andere Spanje ontdekken (dat is precies waar we voor komen).

De vier vakantiewoningen (4-5 persoons), 2 huizen in de oude masia en 1 pipowagen (2 persoons), eventueel een 2de woonwagen als extra slaapkamer voor de kids bij te huren aan de voet van de Pyreneeën en met uitzicht op de Middellandse Zee. Een heerlijk zwembad van 3 x 9 meter (met een ondiep gedeelte voor de kleintjes) en een lounge-bank met zonnescherm en diverse terrassen met zithoekjes staan ter beschikking voor alle gasten. Net als het paviljoen, met de naam ‘El Paller’, de gemeenschappelijke ruimte met tafels, een bar, luie bank, open haard c.q. barbecue, t.v. en muziek-installatie, waar de maaltijden geserveerd worden.

Handig bij groepsactiviteiten, zoals: yoga, dans, reünies, verjaardagen, bruiloften, feesten, vergaderen, wijnproeverij….(informeer voor de mogelijkheden buiten het hoogseizoen! Met je yogaclub, motorvrienden of familie: halfpension, volpension, excursies)

Tijdens het hoogseizoen wordt er (bij voldoende inschrijvingen) gekookt voor je op woensdag en op zaterdag. Lekker uitgebreid en zo veel mogelijk met eerlijke en gezonde seizoensproducten. Tevens kun je bij Can Lluis eigengemaakte producten en streekproducten kopen zoals: olijfolie, abrikozenjam, olijven, chutney, brood, lavendel, lavendelolie, streekwijnen en cava´s.

Buiten op het terrein is een schommel, een wip, tafeltennistafel en voetbalspel. In de omgeving kun je fijn paardrijden, wandeltochten maken, een ballonvaart maken, parachutespringen en naar zee (en nog veel meer)…. De eigenaren Carien en Rinus vertellen je er graag alles over. Lees meer…

Oh, en er is nog zo veel moois!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren