Casa Fuzetta (24 PAX) in Olhão – authentic gem in de Algarve

Het grootste deel van het jaar wonen Jonathan en Tara in Londen en genieten daar van het snelle leven, maar als het maar even kan, trekken ze zich terug in Olhão… terug naar de rust, het alledaagse, de seizoenen en gelijkgestemden (zielsverwanten)… ze delen deze plek het liefst met bijzondere mensen… die net als zij nieuwe energie krijgen van deze inspirerende en historische plek in Portugal.

Dit is namelijk een heel bijzondere locatie (high-end) om met vrienden, familie of collega’s het leven te vieren, opnieuw op te laden of creatief geïnspireerd te raken… er is plenty of space (24 PAX), 12 slaapkamers (met privé-badkamer), pool & groot dakterras, grote gezamenlijke binnen-en buitenruimtes, maar ook fijne ‘hide and seek’ plekken om op jezelf te zijn…

A little history…

Olhão dateert uit de Romeinse tijd en was destijds een levendige authentieke vissersplaats met de dagelijkse vismarkt (ontworpen door Gustave Eiffel) en de zaterdagsmarkt, zonder twijfel een van de beste in de wereld en de hemel op aarde voor alle fijnproevers!

Het traditionele vissersdorpje Olhão (nog onontdekt door het massa toerisme), bestaat uit smalle steegjes en kronkelende straatjes met witte en pastelkleurige, kubistische huisjes met Moorse invloeden. Een paar jaar terug heeft een handvol kunstenaars en creatieven deze oude binnenstad herontdekt en zij zijn begonnen het weer in haar oude glorie te herstellen. Deze levendige plek is nu weer het kloppende hart en ideaal om vanuit hier de afgelegen eilanden Armona, Culatra, Farol en Deserta (elk met een eigen karakter en eigen vibe) met prachtige, schone stranden te ontdekken…

The Residence

Casa Fuzetta is één van die huizen die geheel in stijl gerenoveerd is. En inderdaad, een van de grootste. Met elementen die dateren uit de zestiende eeuw, werd het hoofdgebouw aan het eind van de 19de eeuw in opdracht verbouwd als residentie voor Dr. Carlos Fuzeta (lokale held, een maritiem advocaat, filosoof en filantroop). Na zijn dood werd het huis opgesplitst en vervolgens verwaarloosd. Tijdens de restauratie kregen Tara en Jonathan de mooiste verhalen te horen over de geschiedenis van de lokale bevolking…

In de afgelopen twee jaar is het gebouw gerestaureerd als woonhuis, met de met de look and feel van een klein hotel. Voorzien van alle moderne gemakken, natuurlijke materialen en ingericht met veel gevoel voor kleur en stijl… maar liefst 12 slaapkamers met elk een ensuite badkamer, een (verwarmd) zwembad met bar op het dak, meditatiekamer, biljarttafel, 2 x massageruimte, bibliotheek, professionele keuken, meerdere terrassen om elkaar te ontmoeten en… (tja, vul maar in).

Met 300 zonnige dagen per jaar, gelegen in het hart van het oude centrum op loopafstand van restaurantjes, de markthallen, de boottaxi’s naar de eilanden en maar 15 minuten van het vliegveld Faro is dit toch perfect!

Hoe mooi zou het zijn om hier te trouwen, met je allerliefste familie een speciaal moment te vieren, een creatieve yoga-workshop of brainstormsessie te organiseren?

Hier zijn mogelijkheden om op het ‘pool terrace’ een bruiloft of feest te geven tot 40-50 personen, een ‘sitting diner’ voor 30 of een receptie voor 80 personen….

Wie neem jij mee? Met alle locale contacten maken Tara en Jonathan er een onvergetelijke en inspirerende ervaring van!

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?