Dit prachtige vakantieadres ‘Gîte la Fermette’ is onderdeel van de mooie plek ‘Les Mérulies’ gelegen in het zuiden van de Dordogne. Het 6-persoons huis ligt ‘a la ferme’ en is omringd door 10 hectare grond. De Nederlandse familie Niels, Caroline en Hidde vertrokken vanuit Nederland naar deze fantastische plek voor meer rust, meer ruimte en heel veel natuur.

Zelf wonen zij ook op het terrein samen met schapen, eenden, kippen, 2 lieve honden en 3 nieuwsgierige poezen. Wat bevalt het leven goed hier: schone lucht, groenten uit eigen moestuin, granaatappels en vijgen uit de boom, herten in het veld en prachtige sterrenhemels…(zucht)

Gite

Het huis is dan wel redelijk nieuw als vakantieadres, maar het huis zelf komt uit de 16de eeuw en alle authentieke details zijn tijdens de renovatie behouden 🙂

Dus prachtige oude balken, een grote haard in de woonkamer & oude gootstenen geven die typische Franse sfeer aan het huis. Vanuit een groot balkon (op het zuiden!) heb je mooi uitzicht op de hele vallei. Te warm? Op het terras aan de voorzijde van het huis kun je heerlijk in de schaduw zitten… op het terrein is een heuse boomhut om uren in te spelen, een trampoline om nog meer energie op kwijt te kunnen en wanneer je het warm hebt gekregen van al die activiteiten plons je in het grote zwembad.

Het huis beschikt op de begane grond over een badkamer, woonkamer en ruime keuken en op de 1e etage zijn 2 slaapkamers, slaap/speelvide en wc + wastafel. Op de vide slaap je heel bijzonder: in een bedstee gebouwd voor 2 kids!

Op het terrein

Bij het huis hoort ook een fijn zwembad (delen met de eigenaren) en vanuit het plaatsje Rampieux kun je vele leuke uitstapjes maken. Historische plaatsjes zoals Beaumont en Monpazier, lokale markten en kastelen zijn dichtbij. De streek de Dordogne is bekend om zijn gastronomie, waarin eend, truffel, walnoten en foie gras centraal staan. Natuurlijk is de wijn een belangrijk onderdeel van de maaltijd en in de Dordogne volop aanwezig. Vele verschillende typen wijnen zijn hier te verkrijgen om lekker mee naar (het vakantie)huis te nemen.

Pizza & eten

Bij aankomst op zaterdag bieden Caroline en Hidde een vegetarische en biologische maaltijd aan (zoveel mogelijk met producten uit eigen moestuin) & bij interesse verzorgen zij op de donderdagavonden een pizza-avond (Pizza’s uit eigen buitenoven die iedereen zelf mag maken!)….

Dus ben je nog op zoek naar een heel leuk vakantieadres in Frankrijk…. dan is ‘Gîte la Fermette’ een top locatie! Of wellicht logeren in Tipi la Butte?

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?