Frans dorpshuis La Petite Truffe in Sainte-Alvère

/Frans dorpshuis La Petite Truffe in Sainte-Alvère

Frans dorpshuis La Petite Truffe in Sainte-Alvère

Fotografie: Krista Brockbernd

Te midden van zo’n authentiek levendig Frans dorpje kun je La Petite Truffe (2-4 PAX) vinden. Helemaal in stijl opgeknapt door Claudia is dit een heerlijke historische plek geworden om de Dordogne en Périgord Noir te ontdekken. Op de achtergrond klinkt Frans geroezemoes; koffie haal je bij het barretje tegenover het huis waar de locals dagelijks komen. Elke maandagochtend is het markt: vul je rieten mand met de verse streekproducten (de lekkerste kazen, rijpe tomaten en die heerlijke Franse wijn). Op elke vrijdagavond kun je genieten van een foodtruck & live muziek in het straatje van La Petite Truffe! Zo levendig is het hier!

Tip

Het dorpje Sainte-Alvère is het meest bekend om zijn truffelmarkt, zowel in de winter als in de zomer, zelfs vanuit Parijs komen de fijnproevers hierheen, natuurlijk superleuk om mee te maken!

La Petite Truffe

Claudia de Kanter, de eigenaresse, fietste als 12 jarig meisje al door verschillende buurten om huizen te kijken. Dat was het mooiste wat er was! En nu nog steeds ontvangt ze per mail de laatste te koop staande woningen in de Dordogne, om gewoon even te kijken naar al dat moois. En naast La Grange de la Bessaronnieis daar nu La Petite Truffe bijgekomen 🙂

Niet alleen huizen kijken heeft haar interesse, maar vooral de binnenkant van een huis moet van top tot teen aantrekkelijk worden ingericht. En dat is te merken in het huis dat zij verhuurt: met liefde ingericht, haar persoonlijke stijl is overal doorgevoerd, details die het huis dat karakteristieke Franse sfeertje geven en natuurlijk die luxe look & feel.

Inrichting

La Petite Truffe bestaat uit 4 verdiepingen:

  • het souterrain met luxe badkamer (douche, (apart) toilet en wastafel) en de doorgang naar het balkonterrasje voor 2 personen.
  • De parterre, daar vind je de woonkeuken met eettafel en een zitje met 2 luie stoelen. De keuken is voorzien van een vaatwasser, oven, koelkast, vriesvak en een inductie kookplaat.
  • Op de eerste verdieping is de sfeervolle woonkamer met een (slaap)bank en stoelen en een apart bureautje…
  • Slapen doe je hier op de 2de verdieping waar de slaapkamer met een tweepersoonsbed van 160×200 cm zich bevindt, maar ook nog een extra toilet en een wastafel. De bank in de woonkamer kan omgetoverd worden tot een bed voor 2 personen.

Op verzoek brengt Claudia de heerlijkste leesboeken om even te onthaasten… echt vakantie dus! Natuurlijk heeft dit adresje ook Wi-Fi 🙂

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?2019-03-08T13:06:42+01:00 2 juli 2018|