Op het kleinschalige Piazza Pinokkio laten Martijn en Angelique (+ kids, honden en katten) (jonge) gezinnen genieten van de natuur en de cultuur die Toscane te bieden heeft. Maar vooral is het een plek waar kinderen & ouders elkaar ontmoeten voor een inspirerende, authentieke en comfortabele vakantie.

Spelen

Voor de kinderen is er een heel groot grasveld waar ze kunnen spelen, speurtochten kunnen doen en nog 100 andere dingen. Er is een schommel, een speeltuin en hutten waar je in kan spelen.
Wat nog meer? Een dartbord, ballen, een glijbaan, een voetbaltafel, klimdingen en een trampoline. Maar het belangrijkste: het zwembad! Een kind kan hier alleen of met zijn/haar vrienden uren spelen!

Ook voor de allerkleinsten geschikt!

Behalve schoolgaande kinderen, hebben de allerkleinsten ook de kindervakantie van hun leven. Er is namelijk een stevig, veilig, (opblaas) pierenbadje op veilige afstand van het zwembad, onder de bomen en met voldoende schaduw. Het zwembad is omheind met een houten hek zodat ook kleine gasten veilig rond kunnen lopen over het terrein. In de vakantiehuizen hangen standaard traphekjes en er zijn nachtlampjes aanwezig. En natuurlijk een kist met Duplo en andere speeltjes, want speelgoed van een ander is altijd leuker! Het is ook mogelijk om een baby/kleuterpakket bij te boeken. Handig als je met het vliegtuig wilt komen en niet teveel kan meenemen.

De maanden mei, juni & september hebben ze speciaal voor gezinnen met kinderen van 0 tot 5 jaar gereserveerd. Lees hier meer over de All-in vakantie in Toscane…

Logeren

Piazza Pinokkio is zo’n typische Toscaanse boerderij waar de huizen zijn gebouwd in traditionele Toscaanse stijl met terracotta tegels en zware houten balken. De dikke muren, waarvan sommige wel een meter dik zijn, zorgen voor een natuurlijke koeling tijdens de hete Toscaanse zomers.

In 7 comfortabele en kindvriendelijke huizen (elk met een naam van een van de karakters van Pinokkio en zijn vriendjes). La Balena (5 personen), L’Asino (6 personen), Stromboli (6 personen), Il Grillo (4 personen), La Fatina (4 personen), Geppetto (5 personen) en natuurlijk Pinokkio (4 personen).

Om lekker te kunnen slapen hebben ze plafondventilators voor extra verkoeling, grote klamboes tegen de muggen en houten luiken voor de ramen. En slapen doe je hier zeker met de oorverdovende stilte van de nacht! In elk vakantiehuis is er 1 slaapkamer ingericht voor de ouders met een dubbelbed en in de andere slaapkamer(s) staan losse bedden. Voor je kookgemak is de keuken ingericht met alles wat je nodig hebt tot een kaasschaaf en knoflookpers aan toe. Er is een magnetron voor het opwarmen van de fles en uiteraard een koelkast met een los vriesgedeelte. De keukens hebben geen oven of vaatwasser, dus kan je weer ouderwets gezellig met het hele gezin de afwas doen!

Het smaakt hier fantastisch!

Martijn’s passie is koken, koken en nog eens koken. Bij Piazza Pinokkio bieden ze 3 x per week een maaltijd aan. Dat scheelt je weer uren in de keuken en afwassen, want dat doen zij voor je! Alle maaltijden zijn altijd inclusief wijn, dessert, koffie én natuurlijk limoncello!! De kinderen krijgen een eenvoudige, maar heerlijke verse maaltijd met pasta en groenten en natuurlijk een ijsje toe.

Italiaans aperitief (of apericena)

Iedere zaterdag verwelkomen Martijn en Angelique je met een Italiaans aperitief; een glas prosecco of rode wijn en eten van een tafel vol met de heerlijkste Italiaanse hapjes, pasta’s en zelfgebakken brood, oftewel een apericena. Je bent meteen in Italiaanse sferen!

Pizza

Wat ooit begon als een spontaan idee, is uitgegroeid tot de meest populaire maaltijd. Voor jou maakt Martijn één keer per week de lekkerste pizza’s zoals je ze nog nooit hebt geproefd. Inclusief de pizza die niet op de kaart stond…

Pasta Pronta

En op donderdag maken ze er een Pasta feest van. Door een buffet van drie verschillende pasta’s te serveren kun je van alle drie kan proeven! Samen met een salade en een glas wijn een heerlijk maaltijd. En als de kinderen de pasta zat zijn kunnen ze kiezen voor een pannenkoek met stroop en/of poedersuiker.

Ontbijt

Je kunt dagelijks versgebakken croissants, stokbrood en panini bestellen die bezorgd worden bij je vakantiehuis. Heerlijk vers en knapperig en deze smaakt natuurlijk het beste met hagelslag of Nutella!

Brood en broodjes

Je kunt dagelijks versgebakken croissants, stokbrood en panini bestellen die bezorgd worden bij je vakantiehuis. Beroemd is hun zelfgebakken volkorenbrood. Heerlijk vers en knapperig en deze smaakt natuurlijk het beste met hagelslag of Nutella!

TO DO

Vanaf Piazza Pinokkio ben je met de auto in 10 minuten bij de halte van de tram (in Scandicci) die je afzet in het centrum van Florence (bij het treinstation). Scheelt je een hoop parkeerstress! De andere grote steden zoals Lucca, Pisa, San Gimignano en Siena zijn binnen een uur met de auto te bereiken.

Houd je van musea dan zit je in Toscane natuurlijk goed. Voor de vaders is het Ferrari museum in Maranello echt een must see en voor de pappa’s en de mamma’s samen is het Vespa museum in Pontedera een trip naar de tijd dat ze zelf jong en onbezonnen waren. De kinderen kunnen zich vermaken door de klokkentoren in Florence te beklimmen of de interactieve tentoonstelling van Leonardo da Vinci.

Heb je zin om eens iets anders te doen? Toscane is het picknick regio bij uitstek. Overal waar je komt vind je houten tafels, vaak in de buurt van een speeltuin. Of lekker naar het strand. Vooral de stranden tussen Pisa en Livorno zijn favoriet. De strandpaviljoens zijn hier compleet uitgerust met bar en restaurant. En dat op minder dan een uurtje van Piazza Pinokkio!

Italië is het fietsland bij uitstek. Als je vertrekt van Piazza Pinokkio dan kan je maar beter een getrainde fietser zijn, want de eerste beklimming van 10% dient zich al na 5 minuten aan. Voor mountain bikers is het gebied een walhalla. Wil je liever over een plat stuk fietsen? Dat kan ook. In de omgeving van de rivier is dat prima te doen.

Kortom: Piazza Pinokkio is dé meest kindvriendelijke vakantielocatie in Toscane… (én ook voor ouders natuurlijk)!

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?