Deze prachtige ‘Tipi la Butte’ is onderdeel van de mooie plek ‘Les Mérulies’ gelegen in het zuiden van de Dordogne. De Nederlandse familie Niels, Caroline en Hidde vertrok vanuit Nederland naar deze fantastische locatie voor meer rust, meer ruimte en heel veel natuur.

Zelf wonen zij ook op het terrein, samen met schapen, eenden, kippen, 2 lieve honden en 3 nieuwsgierige poezen. Wat bevalt het leven goed hier: schone lucht, groenten uit eigen moestuin, granaatappels,vijgen en walnoten uit de boom, herten in het veld en prachtige sterrenhemels…(zucht). ‘Gîte la Fermette‘ voor 6 personen is ook te vinden op ‘Les Mérulies’ en iedereen kan samen genieten van de natuur, het zwembad en de pizza-oven!

Look and feel

Stoere materialen zijn gecombineerd met lichte kleuren en brocante decoratie. De tipi is wel 9,5 meter hoog en met een doorsnede van 8 meter is er ruimte genoeg om hier te verblijven met 4 personen (+baby). De bedden en meubels zijn gemaakt van pallets. Vanuit de enorme tuin heb je een prachtig uitzicht over de vallei.

In de tipi is een keuken met stromend water, elektra en alles wat je nodig hebt om een (Franse?) maaltijd in elkaar te draaien (en vervolgens op te kunnen eten). Buiten is een terras met een zitje, een heuse boomhut om uren in te spelen, een trampoline om nog meer energie op kwijt te kunnen en wanneer je het warm hebt gekregen van al die activiteiten plons je in het grote zwembad. Of relax in de hottub…

Het privé-sanitair is op loopafstand (50 meter) naast het zwembad en voorzien van een douche, toilet en wastafel. Tevens is daar ruimte genoeg om je om te kleden en een wasmachine.

To Do

Vanuit het plaatsje Rampieux kun je vele leuke uitstapjes maken. Historische plaatsjes zoals Beaumont en Monpazier, lokale markten en kastelen zijn dichtbij. De streek de Dordogne is bekend om zijn gastronomie, waarin eend, truffel, walnoten en foie gras centraal staan. Natuurlijk is de wijn een belangrijk onderdeel van de maaltijd en in de Dordogne volop aanwezig. Vele verschillende typen wijnen zijn hier te verkrijgen om lekker mee naar de tipi te nemen.

Food

Bij aankomst op zaterdag bieden Caroline en Niels een vegetarische en biologische maaltijd aan (zoveel mogelijk met producten uit eigen moestuin) & bij interesse verzorgen zij op de donderdagavonden een pizza-avond (pizza’s uit eigen buitenoven die iedereen bovendien zelf mag maken!)….

Wanneer ga jij?

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?