Zelf brachten Ralf en Bianca samen met het gezin al vele vakanties door in de Dordogne. In 2003 kregen ze de kans om een eigen gite te kopen. Stap voor stap hebben ze van de gite een sfeervol en karakteristiek vakantiehuis gemaakt. De rust en prachtige omgeving maken het huis voor iedereen de perfecte plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte!

Locatie

Tussen de twee prachtige middeleeuwse dorpjes Beaumont en Monpazier ligt het 19e eeuwse vakantiehuis Videpot te midden van pruimenboomgaarden en kiwistruiken. Rust en ruimte, maar om de hoek ook restaurants, een goede supermarkt en altijd wel een leuke stad in de buurt…

De gite ligt in het gehucht Videpot dat op een steenworp afstand ligt van de wijngaarden van Bergerac, Monbazillac en Pecharmant. En rij je iets verder door, dan zit je zo tussen de prachtige wijngaarden van Bordeaux en Medoc. Even doorrijden en dan kun je ook de stad Bordeaux en het wijnmuseum bezoeken (en nog veel meer).

De Gite (2-5 personen)

De gite is een oude boerderij met dikke natuurstenen muren, een zogenaamd ‘maison en pierre’. Het heeft een woonoppervlak van ongeveer 90m2 met een ruime, zeer goed uitgeruste leefkeuken, woonkamer met satelliet tv, twee ruime slaapkamers, en een badkamer met douche en toilet. Verder is er buiten nog een badkamer met douche, toilet en een wasmachine en droger. Rondom het huis ligt een groot terras met meerdere loungeplekken en een grote eettafel. Ook is er een gasbarbecue aanwezig.

Zwemmen en spelen

Het huis ligt op een eigen terrein van ca 3.000 m2 en is omringd door boomgaarden, weilanden en bos. Je hebt hier dus alle ruimte en privacy. In de tuin is een fijn zwembad van 9,75 x 5 x 1,3 met een houten terras, een trampoline en een petanque baan. Bovendien is er op het grote grasveld alle ruimte voor een potje voetbal. Dus de kinderen hoeven zich hier niet te vervelen.

Bereikbaar

Het huis is goed bereikbaar met de auto. Afstand vanaf Haarlem is ca 1.100 km. Daarnaast kun je vanaf Rotterdam vliegen naar de luchthaven van Bergerac. Deze luchthaven ligt op ca 30 minuten rijden vanaf het huis. Vliegen naar Bordeaux kan ook. Je rijdt dan in een kleine 2 uur naar Videpot.

Wanneer ga jij? Vergeet niet deze restaurantjes te bezoeken!

(De mooie foto’s van Videpot zijn van Krista Brockbernd)

Een vraag over dit adresje? Dit adresje reseveren?