Terschelling! Hoe vaak ik er al geweest ben weet ik niet, maar telkens is het weer anders! En als je met de boot het vaste land achter je laat, heb je direct dat vakantiegevoel… Terschelling is een eiland voor iedereen! Hou je van de gezellige zomerdrukte, sportieve en culturele evenementen én van de ongereptheid en schoonheid van de natuur, dan is elk seizoen hier een feest. Denk aan lange oer-Hollandse zomers, actief het eiland rondfietsen & wandelen in het voor- en naseizoen (nou ja, eigenlijk altijd), leren kitesurfen, in juni Oerol bezoeken en meedoen aan de Berenloop in november…

De boot

Neem de snelle boot van 45 minuten als je zonder auto reist of de boot die er 2 uur over doet (maar dan kan je wel lekker op het dek staan) als je een voertuig wil meenemen of minder wil uitgeven.

Bij aankomst aan de kade van West- Terschelling waaiert iedereen al snel uit naar zijn/haar vakantiebestemming. Huur direct een fiets in de haven en laat je bagage ‘droppen’ bij je logeeradres, pak de bus en huur ter plekke een fiets (bijna overal in de buurt is een fietsenverhuurder te vinden) of neem een taxi… Terschelling is een eiland dat heel gemakkelijk te bereizen is 🙂 en dat is zo ontzettend relaxed…

Dit x pak ik de bus, travel light is het devies (alleen een rugzak mee), en de bus stopt 100 meter van mijn vakantieadres: De Grote Beer Terschelling. Bij de busstop is natuurlijk een fietsenverhuurwinkel + winkel van sinkel te vinden. Handig voor even die laatste ‘vergeten’ boodschappen, de krant of om dat fel begeerde souvenir alsnog te kopen.

Logeeradres

Het vakantiehuis ‘De Grote Beer’ staat aan de rand van een klein vakantieparkje met meerdere huizen met dezelfde unieke duurzame architectuur. Maar dit huis heeft helemaal vrij uitzicht! Schaapjes grazen in je achtertuin, vogels trekken voorbij in de lucht, gooi de kingsize oranje Fatboy in het gras en het grote genieten kan beginnen. 

Voel de verbinding met de natuur, duurzaamheid (het huis is voorzien van zonnepanelen) en het comfort. De Grote Beer is licht en ruimtelijk van opzet, gebouwd met natuurlijke materialen en aardgasvrij: je kookt en stookt op stroom. Daarnaast is het huis van alle gemakken voorzien…(vloerverwarming, airco, vaatwasser, Quooker, wasmachine en energiezuinige droger. Vanzelfsprekend is er een goedwerkende Wi-Fi-verbinding en smart tv met Netflix). De moderne badkamer heeft een fantastische douche, de bedden slapen heerlijk en er is veel opbergruimte.

En alles klopt, sluit naadloos aan, is goed doordacht en straalt eenvoud doch luxe uit. Mooie mix! En het interieur is ook met zorg en liefde uitgekozen. De bruin leren bank, het diervelletje en de salontafel op wielen geven het geheel een stoere look terwijl de eethoek, die meer uit zoete kleuren bestaat, het geheel een speels accent geven. Door het hele huis hangen de leukste lampen en op elke muur hangt wel een mooie poster over paddenstoelen, kunst of arty grafische affiches. We love it!

En natuurlijk een sterrenkijker, boeken over sterren en een heuse sterren slaapplek met een glazen dak! Er zijn ook 2 slaapkamers, 1 x masterbedroom en 1 x een slaapkamer met een hoogslaper en een uitklapbed. Zo kun je hier met 5 personen logeren.

Buiten open haard

Buiten op het houten terras kun je ontbijten, dineren of lekker lummelen aan die stoere houten tafel met bijpassende banken. Een goed vuurtje stook je in de Weltevree buiten open haard met (pizza)oven. En omdat dit vakantieadres van je vakantie écht een feestje wil maken, ligt er bij aankomst een tegoedbon van de Jumbo, goed voor een vers gemaakte pizza, een zak hout en een fles wijn (nog wel even op het fietsje op halen natuurlijk!). Maar wat werkt het goed! De pizza’s smaken heerlijk en tijdens het opstoken van het vuur kunnen we gelijk even onze voeten warmen.

Midsland

De Grote Beer ligt op loopafstand van het dorp Midsland waar je boodschappen kunt doen, lekker kunt winkelen en uiteten kunt gaan. Check hier even ‘The new kid in town ‘Pura Vida‘. Goed voor: breakfast/lunch/diner/barbites & booze…

(foto:Pura Vida)

Het strand is ook echt niet ver, je bent er zo! Heerlijk is dat! Dit weekend liggen er heel veel zeesterren (nooit gezien in NL nog), verschillende schelpen, krabben en kreeften op het strand… geweldig! Goed jut materiaal…

Eropuit

Terschelling is natuurlijk het ‘doe‘ eiland bij uitstek; fietsen, wandelen, zwemmen, paardrijden, verschillende watersporten en nog veel meer! Bezoek het Wrakkenmuseum, het Natuurmuseum of doe mee aan de jaarlijkse Fjoer Toer (wandelspektakel met lichtbakens) of het Oerol! Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Hele bijzondere evenementen op een bijzonder eiland!

Het grootste cadeautje van Terschelling is toch wel die éne zeehond die je aankijkt wanneer je ’s ochtends vroeg alleen op het strand bent…

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren