Wanneer we er bijna zijn, valt de prachtige omgeving op: glooiende heuvels, bossen, bijzondere vergezichten en het licht is heel mooi. Wanneer we de oprijlaan oprijden en de auto parkeren, komen 2 honden ons heel enthousiast begroeten. Ze zijn zo blij met nieuwe gasten (springen bijna op schoot)! En ze doen echt geen vlieg kwaad (alhoewel frisbeeën wel lastig is met ze :)).

Domaine de Savigny

Domaine de Savigny in de Nièvre (Bourgogne) in Midden-Frankrijk, is een prachtig authentiek landhuis uit 1860 (ook leuk voor een bruiloft) met een giga parktuin waar je een wandeling kan maken (even de benen strekken na een lange rit), heerlijk kunt gaan zitten in de boomgaard (met een wijntje), bij de vijver een boek kunt lezen of zomaar ergens tussen de oude bomen in het gras mag lummelen… of waar je even een balletje kunt trappen. Naast de chambres d’hôtes (ze hebben hier 5 kamers met privé-badkamer) is er ook een gîte voor 3 personen (+ 1 baby) te huur… supersfeervol en knus!

 

We ploffen eerst maar even op het terras met een lekker wijntje, nog even genieten van de zon, het landhuis van buiten even bewonderen, even bijkomen van de reis… er hangt een relaxed sfeertje hier, heel prettig. Binnen is er nog een grote living waar je als gast gebruik van mag maken (stapels met tijdschriften, informatie en lekkere banken om in weg te zakken).

Wij hebben 2 kamers gereserveerd naast elkaar, op de 2de verdieping. Kamers? Het lijken wel mini-appartementen zo groot! En wat een sfeer qua inrichting en wat zijn alle bedden van mooi textiel voorzien… dat slaapt zeker weten heerlijk.

Dezelfde avond mogen we aanschuiven voor die heerlijke table d’hôtes van Gretha, welke (met een beetje geluk) buiten op het terras wordt geserveerd en gemaakt wordt met lokale producten. We zijn nu al vergeten wat we precies hebben gegeten (zoete aardappelsoep? Met kipfilet met pesto en zongedroogde tomaatjes ‘en papillot’ uit de oven? Met daarbij zoete aardappel in reepjes gegaard in de oven, gegrilde courgettes en een salade?). Het woord wat vooral blijft hangen is: aanrader! We hebben te veel zitten kletsen met Gretha over het huis, de projecten, de koeien en de honden…

De volgende morgen even uitgebreid ontbijten in de ruime eetkamer en fris en fruitig weer je weg vervolgen… daar zorgen ze dan ook wel weer voor. (Domaine de Savigny ligt niet ver van de A77 ligt, een route naar het zuiden (A77, N79 en A75) die veel minder druk is dan de A6).

We baalden eigenlijk stevig dat we alweer weg moesten, we zouden nog veel meer willen zien en proeven van dit adresje in dat prachtige Bourgogne…

Op de valreep mailt Gretha nog even het recept van de soep, blijkt inderdaad  zoete aardappelsoep te zijn!

Zoete aardappelsoep (4 personen)

Nodig:

Ui, gesnipperd
Knoflook (2 tenen), gesnipperd
2 blokjes bouillon
liter water (liever eerst minder water toevoegen ipv in eerste instantie te veel. Je kunt altijd nog water toevoegen als de soep te dik blijkt – omdat je bijvoorbeeld hele grote aardappelen hebt)
3 zoete aardappelen, in blokjes
room of kokosmelk

Doen:

– Ui fruiten in olie, knoflook erbij
– Blokjes zoete aardappel erbij
– water en bouillonblokjes toevoegen en laten garen
– Zodra de aardappels zacht zijn, staafmixer erin
– scheutje room of kokosmelk toevoegen

Eventueel te combineren met rode paprika (gepureerd in de soep en/of gegrild in stukjes bovenop ter garnering).

Bon appétit!

BewarenBewaren