Omdat we met het OV reizen hebben we flink wat meer reistijd om bij MEER b&b te komen! Deze bed and breakfast ligt in een woonwijk in Ouddorp (Zuid-holland), met aan de ene kant het Grevelingenmeer en aan de andere kant de Noordzee… De ontvangst door Karlijn en Teun en hun kids is meer dan hartelijk en spontaan, er piept zelfs een klein zonnetje door de grijze lucht.

MEER b&b bestaat uit 2 tiny houses, gemaakt in de voormalige schuur. Helemaal nieuw van buiten, en retro en uniek van binnen. Wij mogen logeren in de ‘popcorn room’ waar de kleur geel de hoofdrol heeft. Je wordt al vrolijk als je binnenstapt. De ruimte is heel bewust van alle gemakken voorzien én ontzien. Zo zijn er wel spelletjes, maar is er geen tv bijvoorbeeld. Alles is erop gericht om weer eens echt tijd met elkaar door te brengen.

  • We checken natuurlijk eerst het kingsize bed op de vliering: yep, groot genoeg! (hier slaap je namelijk in 1 groot bed)
  • Wifi? Check
  • Voor kleine kinderen: een walhalla aan speelruimte in de afgesloten tuin
  • Hou je van puzzelen en (voor)lezen? Er staat genoeg lees- en puzzelcandy in dit tiny house.
  • Toch nog wat lekkers koud willen zetten: er is een klein koelkastje, en koffie en thee kan ook gemaakt worden.

Ontdekken

Enfin, hoogste tijd om op verkenning te gaan! Op loopafstand ligt het centrum van Ouddorp en dat is handig, want hier kun je boodschappen doen, uit eten gaan, even shoppen en fietsen huren. Nadat we wat inkopen gedaan hebben, strijken we neer in het restaurant Happerij ’t Schouwtje, waar we even lekker eten. Prima gastvrij plekje midden in het dorp.

Ontbijt

Bij thuiskomst krullen we ons op het bankje en kijken gezellig een film op de Ipad. De volgende morgen om 09:00 (vooruit, iets later) komt Karlijn het ontbijt brengen. Dit is echt een traktatie om voor uit het bed te springen (pas op je hoofd). Vers, home made, kleurrijk, luxe en vooral erg lekker! Want Karlijn heeft een grote liefde voor koken en bakken… Wat nou: breakfást? Hier noemen ze het liever breakslow! Want het ontbijt is hier echt een genietmomentje waar je gewoon even de tijd voor moet nemen. Je krijgt niet standaard een bammetje met kaas, maar een heus verrassingsontbijt!

Wentelteefjes, heel lekker krentenbrood met kaas, muesli-fruit met yoghurt of is het mascarpone? Vers gebakken koekjes, M&M ’s (jawel!), vijgen, vers sap met wortel en nog meer geheimzinnigs… verse muntthee… echt genieten! De tweede ochtend weet ze het ook nog te overtreffen: broodjes met avocado met citroensap, bammetjes met kip met home made pittige chutney, Fries suikerbrood, verssap & muntthee. En weer een ander home made koekje en M&M’s met nootjes…

Normaal fotograferen we geen eten, is weer een vak apart, het ziet er nooit uit zoals het smaakt. We doen toch een poging om het toch een beetje dit ontbijt te laten zien 🙂

Fietsen

Met goed gevulde buikjes wandelen we naar de fietsenverhuur waar we een tandem huren en besluiten een mooie fietsroute naar het trammuseum te maken. Hilarisch natuurlijk om op pad te gaan met een tandem! Het duurt dan ook kilometers voordat we het teamwork echt goed onder de knie hebben.

Trammuseum

Het trammuseum heeft 1 tramwagon in het bijzonder die onze fantasie prikkelt: de kampeerwagon (de enige nog bestaande)! Een tiny house op spoorwielen… rond 1946 werden de overtollig geworden tramwagons omgebouwde tot kampeerwagens. En dat leverde voor veel mensen ruime mobiele logeeradressen op, met een keukentje, opbergruimte en slaapplekken. Je klapt je trapje uit en laat die vakantie maar beginnen! Ze bevonden zich aan het einde van een tramspoor, vaak dicht bij de kust. In Haamstede heeft er tot 1971 een rij kampeerwagens gestaan 🙂

Naast een kleine ‘spoortocht’ (speurtocht voor kinderen), kun je ook nog een tochtje maken met een heuse tram (écht alleen voor de liefhebber ;)) De tramrit voert over de Brouwersdam en terug en duurt een uur. De tram stopt altijd bij de halte Port Zélande. Op verzoek kun je in- of uitstappen bij de haltes Bezoekerscentrum en Middelplaat Haven.

Wij zetten onze fietstocht door via de andere kant en komen via Oudorp bij Paal10 terecht. Even met de voeten in het zand, meeuwen spotten… wat moet het hier heerlijk zijn als het mooi & warm weer is! Wij kunnen nog net even in het zonnetje op het terras van strandpaviljoen Paal10 zitten.

Tot slot

Natuurlijk is er nog veel meer te doen! Maar onze tijd zit er op! We besluiten het muesli/cruesli/yoghurt en vers fruitrecept thuis op het menu te zetten, dat we eigenlijk geen goede tiny house bewoners zijn (wij bewaren veel te veel dingen en lijden aan verzamel drang) en we kunnen fietsen op een tandem van onze bucketlist halen 🙂

Topadresje voor iedereen die van uitgebreid ontbijten, keutelen in de tuin, zon, zee en strand houdt!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren