Voor ons het echt ‘breaking news’, we waren een dag te vroeg op onze vakantiebestemming. Dan sta je toch wel even gek te kijken. Nou, bij Le Grand Bois doen ze dat niet. Dat lossen ze gewoon vakkundig even op. 2 gooitentjes, 4 matrasjes en dekbedden + kussens werden op de mooiste plek van de camping geplaatst, brood werd op de lijst voor de volgende dag bijgeschreven en een tafel in het restaurant werd ook nog even gereserveerd. En we hebben heerlijk geslapen nadat we onze buikje rond hadden gegeten!

De volgende dag verhuisden we naar de jaren ’90 Adria caravan die we zouden testen:) voor 3 nachten. Het past maar net met zijn 3tjes om hier in te slapen (maar dat wisten we), als je langer bent dan 1.90 is het echt te krap. Je mag er ook een tentje bijzetten zodat je met het hele gezin er kunt logeren (lange mensen in de tent). Alles is aanwezig, werkt en is nog helemaal ‘Old School’! Die lijn kunnen ze best ook in het hele servies doorvoeren! Voor dat echte retro gevoel 🙂

De Adria caravan staat op een deel van de camping (dichtbij het zwembad) waar het een beetje onduidelijk is hoe de plekken nu precies verdeeld zijn. Dat komt omdat op ‘Le Grand Bois’ ze het bos het bos willen laten. Maar volgend jaar wordt er toch op een natuurlijke manier aangegeven wat mijn en dijn is…

Heb je kinderen onder de 10 jaar, dan is deze camping hun ‘Walhalla’. Ze slapen hier allemaal langer dan thuis en om 22:00 is het echt stil op de camping. Maar voor de ouders met tieners, die het jonge grut ontgroeid zijn, is het weer even wennen. Daar en tegen is het achterin op de camping veel rustiger en zijn de kampeerplaatsen wat meer op plateaus (alleen tenten dus) en daar staan de 10 safaritenten.

Daar hebben we ook een week in gelogeerd. De caravan past er 5 x in, dus ruimte zat binnen en ook een lekker terras buiten. Je hebt weinig zon in dit gedeelte van de camping, maar bij warm weer is dat juist heerlijk! En heel luxe, halverwege de week werden hand -en theedoeken en het beddengoed allemaal verschoond. Echt ‘Glamping’!

Le Grand Bois ligt in een prachtig gebied: ruige bergen & liefelijke valleien. De activiteiten klimmen, abseilen, boulderen, kanoën en andere stoere sporten, het kan allemaal. Maar een dagje lummelen op de camping of in de rivier zwemmen in de buurt is ook helemaal geen straf. De camping is gelukkig kleinschalig/middelgroot (van het uitstervende soort) en heeft een zwembad, loungebar en restaurant. Voor de “vandaag heb ik geen zin om te koken ” toerist: je kunt aanschuiven voor een daghap of BBQ in het restaurant.

Om cultuur te snuiven, architectuur te bestuderen, marktjes af te struinen en terug in de tijd te duiken, hebben de eigenaren van Le Grand Bois, Jolande en Eelco een gemakkelijk lijstje samengesteld:

En voor het activiteitenpakket kan je je hart ophalen bij 1 van de onderstaande adressen:

Eva Location: In Saillans kun je kanoën, raften, klimmen,
Acroparc: In Die is zowel een klimbos, als vele buitensportmogelijkheden.
Acro pôle Aventure :In Comps (5 minuten rijden) is een klimbos & vele buitensportmogelijkheden.

Lees ook de blog voor we gingen: Back to the 90’s

BewarenBewaren