Op 545 kilometer (1 uur van Parijs & 5 uur rijden vanuit het midden van Nederland) ligt ‘Nomade Lodge’.

Op het 8 hectare tellende landgoed van de 17e-eeuwse boerderij staan verschillende ‘Yurts’ waar je in kunt logeren. ’s Zomers kan het dak van de ‘Yurts’ geopend worden, zodat je echt onder de sterrenhemel kunt slapen. Alle houten meubels in de ‘Yurt’ zijn met de hand beschilderd. Ziet er onwijs leuk uit…

Er zijn ook 20 (familie)kamers met privé-badkamers die ook in die typische mongoolse stijl ingericht zijn. In het hoofdgebouw van de boerderij wordt elke ochtend een ontbijtbuffet verzorgd. Wil je liever privé in een gite logeren? Kan ook! Er zijn er namelijk 6 in totaal (6-12 personen). Voor een langere vakantie zouden we zeker die Yurt eens willen proberen! Ook leuk voor een reünie, familiefeest of een bruiloft! Dan huur je gewoon alles af 🙂

Het is bijna middernacht als we het terrein oprijden. Parkeren doe je hier net buiten het terrein. Hierdoor is het autovrij en lekker rustig bij de boerderij. Wij hadden al aangegeven dat we laat zouden zijn en na 21:00 sluit de receptie. Na wat heen en weer mailen over hoe en wat zal er een ‘plan how to get access to your yurt’ op de receptie deur gehangen worden voor ons. We hebben juist de chambre d’hôtes (met badkamer) gereserveerd, omdat we maar 1 nachtje blijven. Enfin bij het vinden van een plattegrond weten we waar onze familiekamer is, maar waar is de sleutel dan?

We besluiten op onderzoek uit te gaan…. er zijn nog mensen op en er heerst bij de ‘Yurts’ een echte campingsfeer: zacht geroezemoes, lampjes die overal branden, voetstappen op het grind…. In één van de gîtes zit een familie gezellig bij elkaar.

Onze kamer bevindt zich boven de grote woonkamer van Gite Gobi en wat blijkt? De deur is gewoon open (en kan ook niet op slot, voor dat echte campinggevoel!). De kamer is ingericht met Mongoolse meubels, is heel ruim en voorzien van 4 losse bedden, een zitje en een badkamer. De bedden slapen prima, een beetje gehorig is het wel (tot 00:00 uur hoor je de geluiden van de aangrenzende kamer)… maar verder is het de hele nacht muisstil.

’s Ochtends worden we wakker van keukengeluiden beneden ons… nu weten we gelijk waar het ontbijt geserveerd wordt :), onder ons! We vonden de woonkamer al zo groot!

Het ontbijt is prima en iedereen die in de ‘Yurts’ logeert, ontbijt ook hier: hele families komen er uit tevoorschijn. Een grote hond (zo’n lekkere lobbes) begroet iedereen met gezonde nieuwsgierigheid. Hij is een allemansvriend en duidelijk geen waakhond, anders hadden we hem die avond ervoor wel ontmoet!

En natuurlijk maken we na het ontbijt even een inspectieronde langs de 20 ‘Yurts’. Sommige staan gezellig binnen de bemuurde tuin, andere juist een beetje privé buiten de muren en een groot aantal staat op het grote veld. Het ziet er echt gezellig uit! En het sanitairgebouw is nieuw en sfeervol. Een beetje spijt dat we niet voor een Yurt gekozen hadden, hebben we wel 🙂

Wij vonden dit een prima plek om te overnachten, heel betaalbaar (€105,- voor 4 personen incl. ontbijt), basic qua inrichting en een fijn ontbijtje! Ook kun je vanuit hier natuurlijk Parijs of Fontainebleau makkelijk bezoeken! Direct reserveren!

TIP: Nomade Lodge noemen ze ook wel  ‘Ferme de la Boulaye’, dit zie je ook op de bordjes langs de weg staan. Zo lekker op zijn Frans…

BewarenBewaren