Uitzicht, uitzicht en nog eens uitzicht. Niet alleen overdag is ‘the view’ van dit vakantieadresje prachtig, ’s avonds is het helemaal adembenemend! Een levend schilderij dat elke dag, elke minuut, elk uur anders is. En dan nog al die mooie zeiljachten, stoere vissersboten en mega containerschepen die voorbij trekken gedurende de dag… groot, klein, enorm groot en piepklein…

Pop House

Het Pop House (6 personen) ligt boven op een heuvel. Er staan nog een acht andere huizen in dezelfde stijl gebouwd ernaast, maar deze staat helemaal aan het eind (het hoogste dus)… het heeft een heerlijk terras met een rieten dak om op verschillende momenten van de dag in de schaduw of de zon fijn te ontbijten, een boek te lezen of wat te drinken.

Local

Hoewel het huis op een berg staat, ben je toch in 15 minuten in de bewoonde wereld, waar je even boodschappen kunt doen (vers brood en ander bioproducten bij Aristaios is een aanrader en het dichtste bij), restaurantjes bezoeken in de haven of natuurlijk naar een strand rijden (iets langer rijden).

Kleurtjes

The Pop House heeft heel veel kleurrijke details. Zo heeft de eettafel, die gemaakt is door een kunstenaar, allemaal blauwe, rode en gele tegels. Het servies is helemaal passend met al haar prachtige kleuren. Een vrolijke loungebank in de woonkamer om heerlijk te chillen! En dat schilderij boven de bank daar kun je ook genoeg inspiratie uit halen. De slaapkamers zijn vooral wit met een paar kleur accenten: dat slaapt natuurlijk wel zo fijn! De vloeren zijn industrieel grijs en strak…

Indeling

Op de begane grond bevindt zich een open keuken, een op maat gemaakte eettafel, een zithoek, een badkamer, een open haard en een ruime bank die – indien nodig – twee slaapplaatsen biedt. Openslaande deuren naar het terras waar, de belangrijkste plek (de eettafel) zich bevindt onder een heerlijk schaduwdak.

Beneden is ook een open vide/zolder met een klein tweepersoonsbed en een boekenplank met een verzameling Vanity Fair-tijdschriften.

De hoofdslaapkamer en een kleinere tweede slaapkamer bevinden zich op de onderste en koelere verdieping en zijn geschikt voor vier volwassenen, en indien nodig vijf, omdat er een extra bank in een ruimte naast de grote slaapkamer is. Er is een tweede badkamer op hetzelfde niveau. Verandaramen openen naar een stenen betegelde ruimte die de slaapkamer verbindt met de lagere buitenruimte en tuin.

Waar?

Dit vakantieadresje staat op het Griekse eiland Kea (Tzia) dat behoort tot de Cycladen eilandengroep en het ligt dichtbij Athene (bereikbaar vanaf de haven Lavrio, 1 uur varen). Het is een stoer bergachtig eiland van 131 km2 met diepe ravijnen, steile hellingen, mooie bergplateaus, adembenemende valleien, schilderachtige baaien en betoverende stranden.

Loulis

Heerlijke plaats om doorheen te dwalen, te genieten van het uitzicht, beetje shoppen en uit eten te gaan. We hoorden positieve geluiden over eten bij ‘Steki’ bij de kerk boven in het dorp. Maar mijn favoriete bar zit helemaal bovenin het dorp ’48 All Day Café Bar’… perfecte Wi-Fi. De lekkerste sandwiches en lokale Tonic (lekker!).

Vourkari

In de haven van Vourkari kun je ’s middags heerlijk lunchen, ’s avond uiteten, een ijsje bij KAYAK eten en dan lekker zeilbootjes kijken. Hier zijn ook barretjes en het nachtleven te vinden…

Heerlijk familie huis om lange warme zomers door te brengen!

Lees meer over Kea… of het Pophuis